Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Krastu mačā laukumā dosies arī mediķi; zināmi visi dalībnieki

Simboliski iezīmējot jau vienpadsmito gadu, kad basketbola laukumā spēkiem mērojas Daugavas labā un kreisā krasta komandas, Daugavas vidū uz AB dambja noskaidroti diennakts basketbola turnīra Krastu mačs dalībnieki. Arī šogad turnīrā plecu pie pleca sacentīsies 48 komandas, kuru vidū, kā ierasts, būs gan populāru mūziķu un aktieru, gan politiķu un sportistu apvienības. Tiesa, šī būs pirmā reize, kad turnīra ietvaros laukumā cīkstēsies arī mediķi, informē rīkotāji.

Ikgadējie basketbola svētki - diennakts basketbola turnīrs - notiks 15. un 16.augustā  Rīgas svētku un Ostas 820. gadadienas ietvaros. Lai pasargātu basketbola mīļotājus no riska inficēties ar koronavīrusu, kas pieaug apmeklējot publiskus pasākumus, turnīrs norisināsies nedaudz citādā veidolā, aicinot līdzjutējus un sporta entuziastus spēles vērot un līdzi just nevis klātienē, bet gan TV ekrānos - tiešraidēs LTV7 un portālā Lsm.lv.

“Rīgas ostas 820. jubilejas gadā vēlu visiem Krastu mača dalībniekiem to sīkstumu un enerģiju, kas ir ostas procesu jaudā un tās cilvēku darba degsmē. Rītdienu un uzvaras veido mūsu uzstādītie mērķi, ambīcijas un ticība saviem un kopīgajiem spēkiem. Ejam kopā!” uzsver Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Kā norāda pasākuma organizatori, neskatoties uz to, ka skatītāji turnīra spēles nevarēs apmeklēt klātienē, pasākumam būs bagāta izklaides programma un dažādi konkursi. Tāpat turnīra aktivitātes papildinās LTV7 raidījums Sporta studija, ko vadīs žurnālists Reinis Ošenieks, uz studiju aicinot arī viesus, tostarp Latvijas Olimpiskās vienības sportistus. Turpinot turnīra tradīcijas, klātienē dalībniekus uzmundrinās Krastu mača atraktīvie vadītāji - Renārs Zeltiņš, Raimonds Zeps, Andris Bulis un Sandis Miltovičs. Turnīra veidotāji atzīmē, ka šogad turnīrā atgriezīsies arī ratiņbasketbols, bet īpaši sīvas cīņas gaidāmas, spēkiem mērojoties aktieru un mūziķu, politiķu, kā arī mediķu komandām. Šogad pirmo reizi turnīra vēsturē aci pret aci basketbola laukumā tiksies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) un Rīgas 2. Slimnīcas basketbolisti.

“Šis gads, protams, mums kā ik vienam pasākumu organizatoram, ir metis ne vienu vien izaicinājumu, tomēr mīlestība pret basketbolu vieno un palīdz tos pārvarēt. Esam gandarīti, ka neskatoties ne uz ko, basketbola svētki būs arī šogad, turklāt tikpat notikumiem un sportiska azarta piesātināti kā līdz šim,” uzsver “Krastu mača” idejas autors un basketbola kluba “VEF Rīga” valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Šis būs otrais turnīra norises gads, kad tiks vākti līdzekļi bērnu izglītošanai par drošību uz ūdens un tā tuvumā. Katrs punkts, kas tiks gūts 2020. gada Krastu mača basketbola spēlēs, tiks pārvērsts 2 eiro un tiks izlietots sabiedrības izglītojošā kampaņā par drošību uz un pie ūdens. Tāpat turnīra norises laikā darbosies ziedojuma tālrunis.

“Noslīkušo cilvēkus skaits Latvijā ik gadu ir viens no augstākajiem Eiropas Savienībā. Lai mazinātu “melno statistiku”, sabiedrībā, it īpaši bērnos, ir jāvairo izpratne par drošību pie ūdens. Peldētprasme ir dzīvību saglabājoša prasme, un tā apvienojama arī ar atbildīgu rīcību. Katra iniciatīva, kas vērsta uz līdzcilvēku izglītošanu ir apsveicama, un esam pārliecināti, rezultātā glābs dzīvības,” norāda biedrības Peldēt droši dibinātāja un vadītāja Zane Gemze.

Jāpiebilst, ka līdzās XI Krastu mačs dalībnieku paziņošanai organizatori plašākai sabiedrībai atklājuši arī to, kā izskatīsies šī gada turnīra oficiālā krekla dizains, kura autors, kā jau ierasts, ir mākslinieks Kristians Brekte. Šogad mākslinieks par turnīra centrālo tēlu izvēlējies sporta aizbildni – Svēto Sebastianu, kurš, kā vēsta leģenda, ar aizlūgumu palīdzību savulaik Romā palīdzējis uzveikt mēri. Kā skaidro Krastu mačs organizatori, šādi mākslinieks tēlaini ataino turnīra norises laiku – 2020. gadu, kad visā pasaulē noris cīņa ar Covid-19.

Atgādinām, ka Krastu mačs ir diennakts basketbola turnīrs, kurā tradicionāli piedalās un savā starpā sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji. Desmit turnīra pastāvēšanas gados kopvērtējuma rezultāts ir neizšķirts – 5:5. Uzvarējusī komanda savā īpašumā uz gadu iegūst ceļojošo kausu, kura autors ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors, tēlnieks Aigars Bikše.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Mājas sienas palīdz

Zeļļi soli no pusfināla, BK Ventspils izšķiroša cīņa Tallinā.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi