Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lakers mājas arēna Džeimsu sagaida ar ovācijām, bet komanda atkal zaudē

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzne Lebrons Džeimss otrdien aizvadīja savu pirmo spēli Losandželosas Lakers kreklā Staples Center arēnā, taču tas neglāba viņa jauno komandu no zaudējuma.

Lakers pirmssezonas pārbaudes spēlē ar rezultātu 111:113 (33:26, 26:22, 25:30, 27:35) piekāpās Denveras Nuggets basketbolistiem, ciešot otro zaudējumu otrajā mačā.

Džeimss šajā mačā 14 minūtēs guva 13 punktus, bet rezultatīvākais mājiniekiem ar 15 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija Džavals Makdžī. Uzvarētājiem 23 punktus sameta Meisons Plamlī.

Maču klātienē noraudzījās teju 19 000 skatītāju.

"Atmosfēra bija fantastiska. Novērtējam, ka pārbaudes spēlē ir tāds atbalsts. Centāmies viņiem sarūpēt labu šovu, kas arī izdevās," pauda Džeimss.

Lakers Denveras vienības pārākumu atzina arī pirmajā pārbaudes spēlē, svētdien Sandjego ciešot zaudējumu ar rezultātu 107:124.

"Mums ir jauna komanda. Ņemot vērā komandas saspēlētību un ķīmiju, neesam vēl tajā līmenī, kur pārējās komandas. Katra diena mums ir kā iespēja kļūt labākiem," skaidroja Džeimss.

Džeimss Losandželosas vienībai pievienojās jūlija sākumā, parakstot četru gadu līgumu. Lai arī klubs neatklāja līguma detaļas, kontrakta kopējā vērtība tiek lēsta 154 miljonu dolāru (131 miljona eiro) vērtībā.

Lakers izcīnījusi 16 NBA čempiontitulus, bet pēdējās piecas sezonas nav iekļuvusi izslēgšanas turnīrā. Pēdējos divus titulus Lakers izcīnīja 2009. un 2010.gadā.

Džeimsam pēc aizvadītās sezonas vēl bija spēkā viena gada līgums ar Klīvlendas Cavaliers, tomēr viņš prognozējami izvēlējās kontraktu neturpināt, pievienojoties Lakers.

Džeimss aizvadītājā sezonā regulārajā čempionātā 82 spēlēs vidēji guva 27,2 punktus, izcīnīja 6,3 atlēkušās bumbas un veica 6,0 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas turnīrā, kuras finālsērijā Cavaliers piekāpās Goldensteitas Warriors, viņš 22 mačos caurmērā iemeta 34,0 punktus, izcīnīja 9,1 bumbu zem groziem un veica 9,0 rezultatīvas piespēles.

Pašlaik 33 gadus vecais Džeimss iepriekšējās četras sezonas pavadīja Cavaliers komandā, aizpērn izcīnot čempiontitulu. Klīvlendā viņš spēlēja arī no 2003. līdz 2010.gadam, bet pēc tam četras sezonas pārstāvēja Maiami Heat, ar kuru izcīnīja divus NBA čempiontitulus.

NBA finālā Džeimss iekļuvis jau astoņas sezonas pēc kārtas. Ar Cavaliers izcīnītais tituls 2016.gadā Klīvlendai bija pirmais kādā no Ziemeļamerikas vadošajām sporta līgām kopš 1964.gada.

Džeimss četras reizes atzīts par NBA sezonas vērtīgāko spēlētāju un 14 reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Savas karjeras laikā Džeimss kopumā 1143 regulārā čempionāta spēlēs vidēji iemetis 27,2 punktus, izcīnījis 7,4 atlēkušās bumbas un veicis 7,2 rezultatīvas piespēles.

Basketbolists kopā ar ASV izlasi 2008. un 2012.gadā kļuva par olimpisko čempionu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi