Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Liepāja/Triobet kļūst par otru Latvijas pārstāvi BBL ceturtdaļfinālā

Viena no šīs sezonas vadošajām Latvijas komandām Liepāja/Triobet trešdien pārliecinoši sasniedza Baltijas Basketbola līgas (BBL) ceturtdaļfinālu, divu spēļu summā apspēlējot pagājušās sezonas trešo spēcīgāko pašmāju klubu Jēkabpils.Astotdaļfināla atbildes spēlē liepājnieki savā laukumā pieveica sāncenšus ar 105:83 (33:21, 24:23, 25:20, 23:19), divu spēļu summā līdz ar to triumfējot ar 172:145.

Atbildes mačā Liepāja/Triobet jau ar mača pirmajām minūtēm ņēma iniciatīvu savās rokās, izvirzoties vadībā ar 19:8. Liepājas komanda turpināja spēlēt pārliecinoši, uzvarot katrā ceturtdaļā un sasniedzot nākamo kārtu.Uzvarētāju rindās 19 punktus iemeta Jānis Antrops, bet ar 17 izcēlās viņa brālis Gints. Tikmēr Jēkabpils klubs sastāvā 19 punktus guva lietuviešu aizsargs Dovīds Rediks.Cita Latvijas komanda Valmiera trešdien savās mājās ar rezultātu 84:78 (17:23, 30:19, 24:17, 13:19) uzvarēja Tamperes Pyrinto no Somijas, taču divu spēļu summā piekāpās pretiniekiem un izstājās no BBL izslēgšanas spēlēm.Spēli abas vienības iesāka līdzīgi, taču viesu komandai izdevās iegūt nelielu atrāvienu, kuru pirmā puslaika beigās valmierieši sadeldēja un izvirzījās vadībā. Skanot spēles trešās ceturtdaļas beigu sirēnai, Valmiera bija ieguvusi 12 punktu pārsvaru, kuru viesiem pēdējā ceturtdaļā neizdevās sadeldēt un mājinieki svinēja uzvaru ar 84:78.Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija amerikāņu leģionārs Džastins Hērts, bet 13 punkti un desmit bumbas zem groziem Dāvim Rozītim. Komandas uzvarā noteicošā bija spēle zem groziem, no kurienes tika gūta lielākā daļa punktu.Pirmajā mačā Valmiera pirms nedēļas pamanījās piekāpties ar 73:107, līdz ar to atbildes mačā Latvijas vienībai bija jāuzvar ar vismaz 35 punktu starpību, lai varētu turpināt dalību turnīrā.Līdz trešdienai bija noskaidroti trīs BBL ceturtdaļfināla dalībnieki un arī jau zināms viens šīs kārtas pāris - divu Lietuvas komandu duelī pašreizējie čempioni Šiauliai spēkosies ar Panevēžas Lietkabelis. Tāpat otrdien ceturtdaļfinālu sasniedza arī Latvijas čempioni Ventspils, kas divreiz pieveica Igaunijas komandu Raplas Tyco. Ceturtdaļfinālā ventspilnieki tiksies ar Valmieras pāridarītājiem Tamperes Pyrinto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi