Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mavericks bez Porziņģa piekāpjas Grizzlies; Bucks bez Kuruca uzvar Orlando

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Dalasas Mavericks pirmdien laukumā kārtējo reizi devās bez savainotā Kristapa Porziņģa un piedzīvoja zaudējumu, bet Rodions Kurucs palika ārpus Milvoki Bucks pieteikuma, vienībai izcīnot uzvaru.

"Mavericks" viesos ar 104:133 (27:28, 30:32, 25:26, 22:37) piekāpās Memfisas "Grizzlies".

Jau ziņots, ka Porziņģis savainojis labās kājas ceļgalu, kuram oktobrī tika veikta meniska operācija, un šīs traumas dēļ jau izlaidis sešus mačus pēc kārtas un desmit no pēdējām 11 cīņām. Porziņģis šosezon nav piedalījies 29 spēlēs un šajos mačos "Mavericks" svinējusi 16 uzvaras un piedzīvojusi 13 zaudējumus.

Porziņģis laukumā varētu atgriezties trešdien, kad "Mavericks" tiksies ar Ņūorleānas "Pelicans". Jau otrdien viņš kopā ar komandu aizvadīja pirms spēles iesildīšanos.

Tims Hārdevejs juniors Dalasas komandā izcēlās ar 19 punktiem un piecām atlēkušajām bumbām, bet 16 punkti un astoņas bumbas zem groziem Villijam Kaulijam-Steinam. Luka Dončičs šajā spēlē aizmeta garām visus četrus tālmetienus, nopelnīja 12 punktus, piecas atlēkušās bumbas un tikpat rezultatīvas piespēles.

Uzvarētāju labā 24 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles Dža Morantam, taču 22 punkti Dilionam Bruksam.

"Nebiju savā ādā. Mums noteikti ir jāatgūstas, jo šī acīmredzami bija mana sliktākā spēlē līdz šim," pēc zaudējuma savu sniegumu kritizēja Dončičs. "Man jābūt labākam."

Ceturtajā ceturtdaļā spēli priekšlaicīgi atstāja Dvaits Pauels, kurš, mēģinot bloķēt metienu, iesita pa galvu "Grizzlies" uzbrucējam Brendonam Klārkam.

"Mavericks" ar 40 uzvarām 69 spēlēs Rietumu konferencē ieņem sesto vietu, bet šāda pati bilance ir pozīciju augstāk esošajai Portlendas "Trail Blazers". Čempione Losandželosas "Lakers" seko ar 39 uzvarām. "Mavericks" atlikušajās trīs spēlēs jācenšas izcīnīt pēc iespējas vairāk uzvaru, lai izvairītos no dalības "play-in" turnīrā.

Tikmēr "Bucks" mājās ar 114:102 (29:22, 30:26, 20:23, 35:31) uzvarēja Orlando "Magic".

Kurucs jau otro vakaru pēc kārtas nebija pieteikts spēlei. Kā pagājušajā nedēļā ziņoja mediji Ziemeļamerikā un Eiropā, "Bucks" atlaidīs Kurucu, lai atbrīvotu vietu Elaidžam Braientam. Pagaidām gan komanda nav pavēstījusi par izmaiņām sastāvā un Kuruca vārds neparādās arī NBA darījumu sarakstā.

Jannis Adetokunbo "Bucks" vienībā atzīmējās ar 27 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, 19 punkti Dontem Divinčenco, bet 17 punkti un sešas bumbas zem groziem Brūkam Lopesam. "Magic" komandā 18 punkti Kolam Entonijam un 17 punkti, kā arī 13 bumbas zem groziem Moricam Vāgneram.

"Bucks" ar 44 uzvarām 69 spēlēs Austrumu konferencē ieņem trešo vietu un jau ir nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs.

NBA pamatturnīrā komandas aizvadīs 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi