Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mavericks galvenais treneris Kārlails piedalīsies Latvijā gaidāmajā nometnē

Latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas Mavericks galvenais treneris Riks Kārlails piedalīsies šovasar Latvijā gaidāmajā Basketball Without Borders nometnē, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Šī būs pirmā NBA un Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rīkotā globālā basketbola un sabiedriskās iniciatīvas attīstības programma, kura tiks īstenota Latvijā.

Kārlails jau iepriekš izteica varbūtība, ka šovasar apciemos Latviju, lai tiktos ar Porziņģi, kurš pašlaik atgūstas no traumas un Dalasas vienībā gatavojas debitēt šoruden.

BWB Europe 2019 nometne, kas notiks jau 18. reizi, sāksies svētdien, 9. jūnijā, un norisināsies līdz trešdienai, 12. jūnijam, Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā, Latvijā, un tajā piedalīsies arī NBA klubu galveno treneru asistenti Džamals Mouzlijs (Dalasas Mavericks) un Pablo Pridžioni (Bruklinas Nets), kā arī NBA spēlētāju attīstības treneri Kemerons Hodžs (Sanantonio Spurs) un Maikls Rafins (Ņūorleānas Pelicans). Savukārt nometnes fiziskās sagatavotības treneris būs Keisijs Smits (Mavericks).

Tikmēr nometnes direktori būs Marins Sedlāčeks (Filadelfijas 76ers, Serbija) un Patriks Hants (Pasaules Basketbola treneru asociācijas prezidents, Austrālija).

BWB Europe 2019 pulcēs labākos basketbolistus un basketbolistes 17 gadu vecumā un jaunākus no visas Eiropas, lai dotu iespēju mācīties no esošajiem un bijušajiem NBA un FIBA spēlētājiem un treneriem, kā arī sacensties ar reģiona labākajiem jaunajiem spēlētājiem.

Treneri vadīs dažādas aktivitātes laukumā un ārpus tā, tajā skaitā efektīvu pārvietošanos laukumā, prasmju pilnveidošanas stacijas, metienu un prasmju sacensības, 5x5 basketbola spēles un ikdienas prasmju seminārus, koncentrējoties uz veselību, līderu dotībām un komunikāciju. Nometnes noslēgumā viens jaunais basketbolists un viena jaunā basketboliste tiks atzīti par BWB Europe MVP. Programmas NBA Cares ietvaros spēlētāji un treneri, tostarp Latvijas NBA spēlētāji, apciemos Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu, lai pavadītu laiku ar bērniem un viņu vecākiem.

BWB Europe nometnes dalībnieki un esošie NBA un Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) spēlētāji un spēlētājas, kas piedalīsies nometnē, tiks paziņoti īsi pirms nometnes.

NBA un FIBA kopā sarīkojušas 57 BWB nometnes 36 pilsētās, 28 valstīs piecos kontinentos. BWB ir uzņēmusi vairāk nekā 3400 dalībniekus no 129 valstīm un teritorijām. Nodarbības vadījuši vairāk nekā 290 pašreizējie vai bijušie NBA un WNBA spēlētāji un spēlētājas, kā arī 230 treneri no visām 30 NBA komandām. 60 BWB nometnes dalībnieki ir tikuši draftēti NBA, seši BWB nometnes dalībnieki ir noslēguši līgumus kā brīvie aģenti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi