Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mavericks galvenais treneris: Porziņģis ir neizsakāms talants

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir neizsakāms talants, turklāt viņš smagi strādā, gandarīts ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas Mavericks galvenais treneris Riks Kārlails.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmdien Rodiona Kuruca pārstāvētā komanda Bruklinas Nets ar rezultātu 127:88 (31:21, 34:26, 34:26, 28:15) sagrāva Dalasas Mavericks, kuras rindās traumu turpina dziedēt Porziņģis.

"Kristaps dara daudz lietu ārpus laukuma," komentēja Kārlails. "Ko es esmu sapratis, ir tas, ka viņš ir neizsakāms talants un lielisks puisis, turklāt Porziņģis ir pedantisks lietās, ko dara. Viņš smagi strādā un pievērš uzmanību katrai detaļai. Tās ir iezīmes puisim, kuram ir iespēja kļūt ārkārtīgi lieliskam."

Kā zināms, pirms dažām nedēļām Porziņģis maiņas darījuma ietvaros no Ņujorkas Knicks komandas pārcēlās uz Mavericks. Pirms tam arī Knicks komandai šķita, ka latvietim ir lieliskas iespējas kļūt lieliskam līdz viņš pagājušā gada 6.februārī pret Milvoki Bucks pārrāva ceļgala krusteniskās saites, un kopš tā laika laukumā nav atgriezies.

"Šobrīd galvenā lieta ir Kristapa veselība, gaidām viņu atgriežamies 100% veselu, kas arī notiks. Pa to laiku Porziņģis ir sācis treniņus un aktīvi trenē spēli viens uz viens ar vienu no trenera asistentiem. Ir jūtams progress," turpināja Kārlails.

Knicks komandas vadība cerēja Porziņģi sagaidīt laukumā janvārī vai februārī, pretēji Mavericks vienības domām - tā nav uzstājusi spēlētājam atgriezties laukumā šajā sezonā. Teksasas vienība cieši seko Porziņģa atlabšanas procesam - par rehabilitāciju rūpējas latvieša personīgais ārsts un komanda.

"Viņiem ir plāns un mēs palīdzam ar to izpildi. Es zinu mūsu trenerus un medicīnisko personālu, kas dot ieguldījumu atlabšanā," piebilda Kārlails.

Par spīti rehabilitācijas procesam, Porziņģis kopā ar Mavericks komandu dodas tās izbraukumos, kas nebija ierasta parādība Knicks vienībā, un spēles viņš vēro no rezervistu soliņa. Kārlails skaidro, ka tas ir veids kā iepazīt labāk savus komandas biedrus un treneriem redzēt, kā noris latvieša atlabšana.

"Kristaps piedalās treniņos. Manuprāt, viņš ir līderis, kas ir ļoti būtiski. Visas zīmes liecina, ka viss iet pareizajā virzienā," noslēdza Kārlails.

Porziņģa pieredzējušais komandas biedrs Dirks Novickis, kurš šosezon aizvada savu 21.sezonu NBA, arī uzskata, ka latvietis var kļūt par Mavericks zvaigzni.

"Kristaps un Luka Dončičs, cerams, spēlēs kopā ilgi jo ilgi un aizvadīs izcilas karjeras," komentēja Novickis.

Mavericks ar 27 panākumiem 63 cīņās ir 13.pozīcijā un reāli uz izslēgšanas spēlēm vairs nepretendē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi