Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nuggets pārsteidz Clippers un spēlēs NBA Rietumu finālā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Denveras Nuggets otrdien Rietumu konferences pusfinālā svinēja uzvaru septītajā spēlē, jau otro reizi šīs sezonas "play-off" spējot atgūties no 1-3 sērijā.

"Nuggets" ar 104:89 (24:24, 30:32, 28:18, 22:15) uzvarēja Losandželosas "Clippers", kas sērijā bija vadībā ar 3-1, bet beigās kapitulēja ar 3-4.

Denveras komanda Rietumu konferences finālā nav spēlējusi jau 11 gadus, bet šosezon izslēgšanas spēlēs jau otro reizi spēja atgūties, kad sērijā bija iedzinējos ar 1-3. Šī ir pirmā reize NBA vēsturē, kad vienai komandai vienās izslēgšanas spēlēs tas izdevies divas reizes.

"Nuggets" vienībā ar 40 punktiem izcēlās Džamals Marejs, bet Nikola Jokičs pievienoja 16 punktus, 13 rezultatīvas piespēles un 22 atlēkušās bumbas, iekrājot "triple double". 

Jokičs otrdien pārspēja "Nuggets" rekordu atlēkušajās bumbās "play-off". Iepriekš Jokičs vienā izslēgšanas spēlē spēja izcīnīt 19 bumbas.

Tikmēr "Clippers" rindās 20 punkti Montrezlam Herelam, kamēr vēl 14 pievienoja Kavai Lenards, kurš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un sešreiz rezultatīvi piespēlēja.

Zīmīgi, ka "Clippers" šajā spēlē otrās trešdaļas vidū bija vadībā ar 12 punktu starpību, kā arī trešajā ceturtdaļā vēl bija priekšā ar 61:54. Spēles gaita mainījās trešās trešdaļas beigās un noslēdzošā nogriežņa sākumā, kad "Nuggets" guva 35 punktus, kamēr pretinieki atbildēja ar 13.

"Mēs uzlabojam savu sniegumu. Runājam, ķildojamies - mums ir viss," pēc uzvaras par sadarbību ar Mareju teica Jokičs. "Esam kā pāris."

Rietumu konferences finālā "Nuggets" piektdien pirmo reizi tiksies ar Losandželosas "Clippers", kas pirms šīs dueļa būs izbaudījusi teju nedēļu garu atpūtu.

Tikmēr Austrumu konferencē jau tika aizvadīta pirmā finālspēle. Miami "Heat" ar 117:114 (18:26, 37:29, 16:28, 35:23, 11:8) pagarinājumā pieveica Bostonas "Celtics" un sērijā izvirzījās vadībā ar 1-0.

29 punkti un septiņas bumbas zem groziem Goranam Dragičam, 22 punkti un piecas atlēkušās bumbas Dža Krauderam, bet vēl 20 punktus, piecas atlēkušās bumbas un tikpat rezultatīvas piespēles pievienoja Džimijs Batlers.

Otrā laukuma pusē Džeisons Teitums izcēlās ar 30 punktiem, 14 bumbām zem groziem un piecām rezultatīvām piespēlēm, bet vēl 26 punktus pievienoja Markuss Smārts.

"Heat" pirmo uzvaru sērijā izdevās izcīnīt, pateicoties Bama Adebajo blokam, ko spēlētājs precīzi izpildīja 2,5 sekundes līdz papildlaika beigām. Adebajo pie sava groza "dunk slam" neļāva izpildīt Teitumam, bet brīdi vēlāk precīzi izpildīja "sodiņu".

"Viņš ir komandas sirds un dvēsele aizsardzībā," par Adebajo teica Batlers. "Mēs viņu novērtējam un mīlam. Es pavisam noteikti."

"Heat" NBA finālā no 2010. līdz 2014.gadam spēlēja ikgadu, bet to laiku komandu pārstāvēja teju vai neapturams trio - Lebrons Džeimss, Kriss Bošs un Dveins Veids.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi