Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ogre pirmajā LBL ceturtdaļfināla mačā uzvar Valmiera Glass/ViA

Ogres basketbolisti otrdien OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā savā laukumā ar rezultātu 100:81 (33:25, 26:12, 26:19, 15:25) apspēlēja Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola (ViA).

Sērijā līdz trim uzvarām Ogre līdz ar to izvirzījusies vadībā ar 1-0. Šīs sērijas nākamais mačs notiks ceturtdien, bet trešais būs sestdien.

Ogres komandas sastāvā 17 punktus iemeta Edgars Lasenbergs, kamēr 16 punktus guva Kristaps Dārgais. Savukārt Valmieras vienībā ar 23 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Edmunds Elksnis, bet 21 punktu pievienoja Jānis Kaufmanis.

Līdzvērtīga cīņa starp abām komandām bija tikai pirmajās minūtēs, bet pēdējās divās pirmā ceturkšņa minūtēs Ogre pārņēma iniciatīvu un pirmās desmit minūtes noslēdza jau ar astoņu punktu vadību (33:25). Otrajā ceturtdaļā mājinieki savu pārsvaru pakāpeniski palielināja, kamēr valmieriešiem neatradās nekādi pretargumenti - pirmais puslaiks noslēdzās ar ogrēniešu 22 punktu pārsvaru (59:37).

Otrajā puslaikā spēles ritējums nemainījās, un Ogre guva ļoti pārliecinošu uzvaru, lai gan noslēdzošajā ceturtdaļā Valmiera Glass/ViA basketbolistiem izdevās padarīt rezultāta starpību cienījamāku.

Abās savstarpējās spēlēs Latvijas-Igaunijas līgā pārāki ar 92:71 un 86:71 bija Ogres basketbolisti.

Otrā ceturtdaļfinālā savā starpā spēkosies Jūrmala/Betsafe un Latvijas Universitāte (LU) komandas.

Izslēgšanas turnīra pirmā kārta brīva ir Ventspils un VEF Rīga vienībām - divām spēcīgākajām pašmāju komandām pēc Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas pamatturnīra. Ventspils nedēļas nogalē kļuva par Latvijas-Igaunijas līgas čempioni, finālā pārspējot VEF Rīga komandu.

Pamatturnīra uzvarētāji Ventspils basketbolisti pusfinālā spēlēs ar Jūrmala/Betsafe un LU pāra uzvarētājiem, savukārt VEF Rīga spēkosies ar Ogres vai Valmiera Glass/ViA komandu.

Sezonu jau noslēgušas Liepāja un Jēkabpils/SMScredit.lv komandas, kas netika pašmāju sešu labāko vienību pulkā.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva Ventspils basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica VEF Rīga komandu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi