Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ogres basketbolisti nonāk uzvaras attālumā no LBL bronzas medaļām

Ogres komanda ceturtdien nonāca vienas uzvaras attālumā no Olybet Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas medaļām. Ogrēnieši sērijas otrajā mačā viesos ar rezultātu 97:90 (24:22, 17:25, 27:23, 29:20) guva virsroku pār Jūrmala/Betsafe vienību, sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-0.

Arī šajā mačā Ogres komandā līdera lomu uzņēmās Edgars Lasenbergs, kurš šoreiz guva 31 punktu. Tikmēr 16 punkti bija Renāram Magonem, pa 11 punktiem guva Rihards Zēbergs un Kristaps Dārgais, kuram bija arī 13 atlēkušās bumbas, bet desmit punktus guva Jānis Pozņaks.

Tikmēr laukuma saimniekiem pa 14 punktiem sameta Roberts Krastiņš, Uģis Pinete un Karls Montgomerijs, bet pa desmit punktiem bija Edgaram Jeromanovam, Laurim Blauam un Kristapam Pļavniekam.

Pateicoties Roberta Krastiņa precizitātei no distances, jūrmalnieki mača pirmajās minūtēs panāca vadību ar 7:2. Mājinieki vadībā atradās teju visu pirmo ceturtdaļu, kuru gan ar 24:22 uzvarēja Ogres basketbolisti, viesiem ceturkšņa beigās veicot septiņu punktu izrāvienu. Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē ritēja sīva cīņa par vadību, bet turpinājumā nedaudz veiksmīgāki bija Jūrmalas basketbolisti, kuri iekrāja astoņu punktu handikapu un puslaiku uzvarēja ar 47:41.

Mača trešajā ceturtdaļā laukuma saimnieki panāca 11 punktu pārsvaru, taču viesi ar izrāvienu 14:3 to sadeldēja un izlīdzināja rezultātu, šajā nogrieznī lielu artavu dodot Edgaram Lasenbergam. Ceturtajā ceturksnī Ogre pārņēma vadību un panāca desmit punktu starpību, kas gan ātri tika sadzēsta līdz trim punktiem (82:79).

Tiesa, rezultātu izlīdzinošs metiens nesekoja, un Ogres vienība atjaunoja desmit punktu pārsvaru. Pamatlaika noslēdzošajās minūtēs Jūrmala/Betsafe pietuvojās līdz četru punktu deficītam, bet 44 sekundes pirms finālsvilpes Karls Motgomerijs no soda metienu līnijas panāca vien divu punktu starpību (89:91). Jūrmalas komanda savā nākamajā uzbrukumā neizmantoja iespēju izvirzīties vadībā, jo Kaspara Vecvagara tālmetiens lidoja grozam secen.

Turpretī otrā laukuma galā divus soda metienus iemeta Renārs Magone, kurš viesu pārsvaru palielināja līdz četriem punktiem. Uz to ar vienu precīzu "sodiņu" atbildēja Edgars Jeromanovs, bet otrpus laukumam nekļūdīgs no soda metienu līnijas bija Rinalds Sirsniņš.

Mača noslēdzošajās sekundēs Ogres komanda nosargāja vadību un svinēja uzvaru ar rezultātu 97:90.

Otrdien notikušajā pirmajā mačā Ogre savā laukumā svinēja panākumu ar 78:60. Sestdien komandas atgriezīsies Ogrē. Ja būs nepieciešami papildu mači, tie ieplānoti 6. un 9.maijā.

Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīrā savstarpējās spēlēs abas komandas uzvarēja savā laukumā - ogrēnieši ar 104:83, bet jūrmalnieki ar 90:84. Kopumā krietni labāk klājās Ogrei, kas apvienotajā līgā ar 18 uzvarām 28 spēlēs finišēja ceturtajā vietā un iekļuva finālčetrnieka turnīrā, kur ar minimālu starpību zaudēja Ventspils un Tallinas Kalev/Cramo vienībām. Tikmēr Jūrmalas basketbolisti ar 13 uzvarām finišēja devītajā vietā, pēdējā brīdī izkrītot no ceturtdaļfināla.

Trijās iepriekšējās sezonās savstarpējās 15 spēlēs 11 uzvaras guvuši Jūrmalas basketbolisti.

Jūrmalas komanda Latvijas čempionāta bronzas sērijā piedalās trešo reizi. Pirmajā piegājienā 2014.gadā ar 1-3 tika zaudēts Jēkabpils vienībai, bet pērn ar 3-0 tika pārspēta Ogre, kam tā bijusi līdz šim vienīgā pieredze cīņā par medaļām.

Tagadējais Ogres stūrmanis Artūrs Visockis-Rubenis galvenā trenera statusā par Latvijas čempionāta bronzu cīnās trešo reizi. 2012.gadā ar Latvijas Universitāti un pērn ar Ogri viņam neizdevās uzvarēt nevienā spēlē. Savukārt pretinieku galvenais treneris Mārtiņš Gulbis cīņā par bronzas medaļām kādu no komandām vada ceturto reizi. Ar "Barons kvartāls" komandu 2013.gadā tika ciests zaudējums, bet aizpērn gūta uzvara, tāpat kā pērn jau pie Jūrmalas vienības stūres.

LBL bronzas sērijās piedalījušās 15 komandas no desmit pilsētām. Desmit vienībām izdevies izcīnīt bronzas medaļas, kas ceļojušas uz astoņām pilsētām.

Līdz trīs uzvarām bronzas sērijas spēlētas 20 reizes, no tām 13 gadījumos uzvarējušas komandas, kuras guvušas virsroku sērijas pirmajā mačā. Piecos gadījumos pirmās spēles zaudētājiem izdevies uzvarēt nākamajos trijos mačos, bet divreiz - 2013.gadā valmieriešiem un 2016.gadā ventspilniekiem - izdevās atspēlēties no 0-2.

Tikmēr finālsērija līdz četrām uzvarām sāksies 5.maijā, tajā spēkojoties pērnā gada finālistēm Ventspils un VEF Rīga vienībām. Ventspils pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja jūrmalniekus, bet VEF Rīga ar tādu pašu rezultātu uzveica Ogres basketbolistus.

Kā divas labākās pašmāju vienības Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārajā čempionātā Ventspils un VEF Rīga ieguva automātiskas ceļazīmes uz LBL pusfinālu.

Savukārt Ogre savā ceturtdaļfinālā ar 3-0 apspēlēja Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola (ViA), kamēr Jūrmala/Betsafe ar tādu pašu rezultātu pieveica Latvijas Universitāti.

Ventspils, VEF Rīga un Ogre startēja apvienotā čempionāta finālčetrinieka sacensībās, tām ieņemot attiecīgi pirmo, otro un ceturto vietu. Tikmēr jūrmalnieki palika ārpus izslēgšanas turnīra.

Pērn par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva Ventspils basketbolisti, kuri finālsērijā ar 4-2 pieveica VEF Rīga komandu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi