Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pelicans nevajadzīgais Dairis Bertāns atgriezies Eirolīgā

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns pievienojies cita Latvijas spēlētāja Jāņa Timmas pārstāvētajam Krievijas klubam Maskavas apgabala Himki, pirmdien apstiprināja vienība.

Līgums ar latvieti noslēgts uz diviem gadiem.

Līdz ar to Bertāns atgriezīsies ULEB Eirolīgā, kur nākamsezon spēlēs Himki klubs, kā arī startēs VTB Vienotajā līgā. Šogad vienība šajā turnīrā finālā zaudēja Maskavas CSKA, kam nupat pievienojās cits latvietis Jānis Strēlnieks.

Zīmīgi, ka Bertāns tādējādi atkal sadarbosies ar lietuviešu treneri Rimu Kurtinaiti, kurš vada Himki komandu. Abi līdzīgās lomās neilgu laiku bija arī 2010./11.gada sezonā, kad Lietuvas speciālists neilgu brīdi bija VEF Rīga stūrmanis.

"Pazīstu Dairi jau ļoti ilgu laiku - kopš brīža, kad strādāju VEF Rīga komandā. Es viņu no uzbrūkošā aizsarga pārveidoju par saspēles vadītāju, kas bija abpusēji veiksmīgs lēmums. Dairis ir kļuvis pieredzējušāks, kā arī labāk iemācījies redzēt un saprast spēli," oficiālā paziņojumā pauda Kurtinaitis. "Viņā šobrīd redzu uzbrūkošo aizsargu, bet neviens nav pasargās no traumām, tāpēc nepieciešamības gadījumā viņš var uzņemties arī saspēles vadītāja pienākumus. Dairis ir labs snaiperis, turklāt apveltīts ar ātrumu un spēcīgu raksturu. Kopā ar Jāni Timmu viņi ir īsti cīnītāji."

Tikmēr pats Bertāns pauda prieku par pievienošanos Himki organizācijai.

"Ar Kurtinaiti strādājām jau VEF Rīga laikos. Viņš daudz strādāja, lai attīstītu manu karjeru. Esmu priecīgs, ka varēšu spēlēt tik spēcīgā komandā un palīdzēt tai sasniegt lielus mērķus," teica Bertāns.

No līgumsaistībām ar 29 gadus veco Bertānu nupat atteicās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņūorleānas Pelicans. Naktī uz pirmdienu par viņa pievienošanos Himki klubam tvītoja lietuviešu basketbola apskatnieks Donats Urbons.

Bertānam nebija garantēta līguma ar Pelicans, jo pavasarī viņš vienojās par kontraktu pēc sistēmas 1+1. Klubam bija tiesības pašam izlemt, vai turpināt sadarbību ar latvieti. Pelicans neiekļāva latvieti sastāvā dalībai Vasaras līgā, tādējādi vēl vairāk pastiprinot bažas par viņa nākotni komandā.

Aizvadītajā sezonā Bertāns laukumā bija 12 NBA spēlēs, caurmērā nospēlējot gandrīz 14 minūtes, tomēr ar rezultativitāti viņam neizdevās izcelties.

Bertāns pirms tam pusotru sezonu pavadīja Itālijas A sērijas klubā Milānas AX Armani Exchange Olimpia.

Aizvadītajā sezonā latvietis 22 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guva 6,4 punktus. Ar 53,62% realizēto tālmetienu viņš bija labākais snaiperis Eirolīgā. Savukārt Itālijas A sērijā rūjienietim 17 spēlēs caurmērā bija 5,7 punkti un 48,7% realizēti tālmetieni.

Tikmēr NBA latvieša precizitāte strauji kritās, jo viņš realizēja vien 29,4% tālmetienu un vidēji mačā guva vien 2,8 punktus.

Pirms pievienošanās Milānas komandai Bertāns vienu gadu bija Turcijas kluba Stambulas Dariššafaka rindās, bet pirms tam trīs sezonas pavadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Bilbao Dominion. Bilbao komandai latvietis pievienojās 2013.gadā, pārnākot no VEF Rīga vienības, kuras sastāvā trīs reizes viņš kļuva par Latvijas čempionu. Savukārt pirms tam savu pirmo valsts čempiona titulu 2009.gadā viņš ieguva Ventspils kluba rindās.

Karjeras laikā basketbolists pārstāvējis arī Valmieru, ASK/Juniors un Rīgas ASK.

Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs. Ar U-18 valstsvienību viņš 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā debitēja 2010.gadā.

2012. un 2014.gadā Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi