Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Raptors pārtrauc Rockets 17 uzvaru sēriju; Knicks turpina zaudēt

Toronto Raptors komanda piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā pārtrauca iespaidīgo Hjūstonas Rockets 17 uzvaru sēriju, kamēr savainotā latvieša Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas Knicks piedzīvoja sesto zaudējumu pēc kārtas.

Austrumu un Rietumu konferenču līdervienību cīņā "Raptors" piektdien savā laukumā pieveica Hjūstonas komandu ar 108:105 (32:16, 26:27, 25:32, 25:30).

"Rockets" basketbolistiem šis bija pirmais zaudējums kopš 26.janvāra.

Uzvarētājiem 30 punktus iemeta Kails Laurijs, kamēr Demars Derozens pievienoja 23 punktus.

Savukārt "Rockets" no zaudējuma neglāba vērtīgākā spēlētāja balvas pretendents Džeimss Hārdens, kurš iemeta 40 punktus, bet pārējie vienības basketbolisti ar tik sekmīgu sniegumu neizcēlās.

Hjūstonas vienības saspēles vadītājs Kriss Pols šajā cīņā iemeta 14 punktus, tomēr 14,5 sekundes pirms beigām, rezultātam esot 102:104, netrāpīja trīspunktnieku, turklāt pašās pēdējās sekundēs šādu iespēju neizmantoja arī Hārdens.

"Iespējams, mūs pārsteidza pretinieku intensīvā spēle," pēc cīņas atzina "Rockets" galvenais treneris Maiks D'Antoni, kurš norādīja, ka viņa vadītā komanda tā arī nav spējusi atgūties no pirmajā puslaikā iekrātā teju 20 punktu deficīta.

"Raptors" basketbolistiem šī bija septītā uzvara pēc kārtas.

Par spīti šim zaudējumam "Rockets" saglabāja līgas un Rietumu konferences pirmo vietu, jo tās sīvākā konkurente Goldensteitas "Warriors" piektdien viesos ar 108:125 (27:33, 25:28, 31:26, 25:38) piekāpās pēdējā laikā teicami spēlējošajai Portlendas "Trail Blazers".

Mājiniekiem šī bija devītā uzvara pēc kārtas un 11. pēdējo 12 maču laikā.

Tiesa, "Warriors" basketbolistiem šajā mačā nevarēja palīdzēt tās līderis Stefans Karijs, kurš iepriekšējā cīņā pret Sanantonio "Spurs" jau pašā sākumā guva potītes traumu. Tāpat viesiem nepalīdzēja Andrē Igudala un vēl vairāki spēlētāji.

Līdera lomu "Warriors" komandā uzņēmās Kevins Durants, kurš iemeta 40 punktus, bet 25 punktus pievienoja Klejs Tompsons. Ar to gan nebija gana, lai pacīnītos par uzvaru.

Savukārt "Trail Blazers" sastāvā 30 punkti Sīdžejam Makolumam, bet par diviem mazāk iemeta Damjans Lilards.

Pēc piektdien piedzīvotā zaudējuma "Warriors" komandai ir pārtrūkusi septiņu uzvaru sērija.

Neveiksmi piektdien piedzīvoja arī NBA vicečempione Klīvlendas "Cavaliers", kas izbraukumā ar 102:116 (17:35, 30:26, 30:24, 25:31) piekāpās Losandželosas "Clippers".

"Cavaliers" zvaigzne Lebrons Džeimss šajā mačā izcēlās ar 25 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, kamēr "Clippers" rindās dominējošu sniegumu demonstrēja Deandrē Džordans - 20 punkti un 23 atlēkušās bumbas.

Savukārt sesto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Ņujorkas "Knicks", kas izbraukumā ar 112:120 (22:26, 33:34, 34:31, 23:29) piekāpās Milvoki "Bucks".

Uzvarētājiem 30 punktus iemeta Kriss Midltons, bet 28 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja grieķis Jannis Adetokunbo.

"Knicks" vairs reāli necīnās par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, turklāt komanda no pēdējiem 15 mačiem zaudējusi 14.

Jau vēstīts, ka Porziņģis 7.februāra spēlē tieši pret Milvoki "Bucks" sarāva kreisā ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs aptuveni uz desmit mēnešiem. Latvietim tika veikta operācija un ir uzsākts rehabilitācijas process. Parasti atlabšana no šādām traumām prasa vismaz pusgadu, bet bieži ieilgst arī aptuveni gada ilgumā.

Austrumu konferencē līderpozīcijā ar 48 uzvarām 65 spēlēs ir "Raptors", kam ar 46 panākumiem 66 mačos seko Bostonas "Celtics" komanda, bet 38 uzvaras 65 spēlēs ir "Cavaliers" rēķinā.

Tikmēr "Knicks" vienība ar 24 panākumiem 66 mačos ir 11.vietā, no pirmā astotnieka atpaliekot jau par 11 uzvaru tiesu.

Rietumu konferencē un visā līgā līdere ar 51 uzvaru 65 mačos ir "Rockets", kamēr "Warriors" tikpat uzvaras iekrājusi 66 cīņās.

Tikmēr trešo vietu ieņem "Trail Blazers", kas tikusi pie 40 uzvarām 66 mačos, bet piektā ar 37 panākumiem ir Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi