Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas Zeļļi ar Meieru noslēdz līgumu līdz sezonas beigām

Latvijas-Igaunijas basketbola līgas (LIBL) komanda Rīgas Zeļļi līdz sezonas beigām ir noslēgusi līgumu ar centra spēlētāju Mārtiņu Meieru, ceturtdien paziņoja klubs.

32 gadus vecais Meiers sezonas ievadā bija bez kluba, bet decembrī pievienojās Beļģijas komandai Ālstas "Okapi", kuras sastāvā deviņos mačos vidēji 11 minūtēs laukumā guva 3,2 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

"Basketbola klubs "Rīgas Zeļļi" ir noslēdzis līgumu līdz sezonas beigām ar 32 gadus veco "centru" Meieru, kurš šosezon spēlēja apvienotajā Beļģijas un Nīderlandes čempionātā," ziņo Rīgas klubs.

Paziņojumā teikts, ka pēc tam, kad komandu ir atstājuši divi komandas garie spēlētāji Zigmārs Raimo un Francis Lācis, kuri ir pievienojušies Latvijas 3x3 izlasei, kas gatavojās olimpisko spēļu kvalifikācijai, bija jālūko papildinājums.

"Jau pirms sezonas mums bija noruna, ka ļausim vīriem piepildīt olimpiskos sapņus. Cerējām, ka 3x3 basketbola kalendārs sakritīs ar lielo izlašu "logu" un pārtraukumu līgas čempionātā, bet diemžēl Starptautiskajā Basketbola federācijā (FIBA) abas disciplīnas dzīvo katra savu dzīvi," saka kluba prezidents Edgars Buļs.

"Līdz ar to mums nācās meklēt aizvietotāju, un esam priecīgi to atrast Meiera personā," bilst Buļs.

Viņš uzsver, ka Meiers ir pieredzējis basketbolists, kurš Latvijas izlasē ir aizvadījis 116 spēles un spēlējis četros Eiropas čempionātos.

"Ticam, ka Meiers ar savu pieredzi, kvalitātēm un cīņassparu dos ievērojamu pienesumu abos soda laukumos," cer kluba prezidents.

Iepriekšējā sezonā Meiers Tallinas "Kalev"/"Cramo" rindās uzvarēja Igaunijas čempionātā un kļuva par Igaunijas kausa ieguvēju, kā arī ierindojās ceturtajā vietā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) un iekļuva FIBA Eiropas kausa pusfinālā.

Pagājušajā sezonā centra spēlētājs "Kalev"/"Cramo" sastāvā LIBL 21 spēlē vidēji 19 spēles minūtēs guva 10,37 punktus un izcīnīja 4,19 atlēkušās bumbas. Eiropas kausā viņš 16 spēlēs ar vidēji 23 minūtēm mačā tika pie 9,06 punktiem un 3,94 atlēkušajām bumbām.

Karjeras laikā Meiers ir pārstāvējis arī Francijas, Polijas, Kazahstānas, Krievijas, Melnkalnes un Vācijas komandas. Latvijā viņš ir spēlējis "VEF Rīga" un "Ventspils" rindās, kā arī arī Liepājas un Jūrmalas klubos.

Meiers ir 2017.gada Latvijas čempions "VEF Rīga" rindās un 2022.gada Polijas čempions.

Sestdien "Rīgas Zeļļi" LIBL izbraukuma spēlē tiksies ar "Parnu Sadam".

Turnīra tabulā "Rīgas Zeļļi" ar 16 uzvarām 26 mačos ieņem sesto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi