Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rīgas Zeļļi LIBL debitē ar uzvaru

Rīgas Zeļļi sestdien, aizvadot pirmo oficiālo spēli jaunizveidotā kluba vēsturē, Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā izcīnīja pārliecinošu panākumu.

"Rīgas Zeļļi" savā laukumā ar rezultātu 77:56 (19:12, 7:17, 29:9, 22:18) uzvarēja Kārļa Žundas pārstāvēto "Keila".

Mājinieku rindās Dāvis Vīksne, gūstot 19 punktus un izcīnot 13 atlēkušās bumbas, bija rezultatīvākais un sakrāja "double-double". Tāpat pie "double-double" tika arī Zigmārs Raimo, kurš izcēlās ar 14 punktiem un tikpat bumbām zem groza, bet vēl 16 punktus pievienoja Francis Lācis.

"Keila" no zaudējuma neglāba Lukas Majstroviča 20 punkti un 12 atlēkušās bumbas, kamēr Žunda viesu labā guva astoņus punktus.

Jau ziņots, ka sestdien "VEF Rīga" izbraukumā ar rezultātu 78:80 piekāpās Tallinas "TalTech"/"Optibet", bet Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" viesos ar 79:87 zaudēja Tallinas "Kalev".

Piektdien pirmās spēles čempionātā aizvadīja "Ventspils" un "Ogre", kas mačus noslēdza papildlaikā, attiecīgi ar 88:83 uzvarot "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" un ar 75:77 zaudējot Raplas "Avis Utilitas".

Svētdien ar savstarpējo maču čempionātu sāks "Liepājas" un "Latvijas Universitātes" basketbolisti.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas "Prometey" LIBL šosezon startēs "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāvēs Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila", Tallinas "Kalev".

Pamatturnīrā paredzēts divu apļu turnīrs, pēc kura astoņas labākās komandas piedalīsies izslēgšanas turnīrā. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā čempioni tiks noskaidroti vienā spēlē tās komandas laukumā, kura turnīra tabulā būs ieņēmusi augstāku vienu pamatturnīrā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi