Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Storm treneris: Atskaitīt Laksu nebija viegls lēmums

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandai Sietlas Storm nebija viegls lēmums atskaitīt latvieti Kitiju Laksu, pauž vienības galvenais treneris Dens Hjūzs.

Jau ziņots, ka "Storm" jaunās sezonas priekšvakarā atteicās no uzbrucējām Kitijas Laksas un N'dī Džounsas, kā arī aizsardzes Heilijas Gorecki.

"Atskaitīt viņas bija grūts lēmums," laikraksts "Seattle Times" citē Hjūza teikto par pērn draftētajām Laksu un Gorecki. "Labākā pasaulē gribētu rast veidu, kā varam viņam viņas paturēt. Domāju, ka viņas tiks pie iespējas spēlēt WNBA. Abām ir jāpiestrādā aizsardzībā, taču uzbrukumā viņas ir labas. Bija ļoti grūti un par šo lēmumu neesmu priecīgs."

Divās pārbaudes spēlēs "Storm" sastāvā Laksa guva 13 un piecus punktus.

"Iztēlojos viņas spēlējam WNBA un kādu dienu tā arī notiks. Viņas paliks manā redzeslokā. Nav tā, ka esam par viņām aizmirsuši," saka Hjūzs.

Laksu pagājušajā gadā WNBA draftā ar 11.numuru izraudzījās titulētā Sietlas "Storm" komanda.

Laksa pagājušā gada augustā parakstīja jaunu līgumu ar "TTT Rīga" komandu, kuras sastāvā šosezon spēlēja "Douglas" Baltijas basketbola līgā, FIBA Eirolīgā un Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL).

Basketboliste šosezon sešās Eirolīgas spēles laukumā vidēji pavadīja 30,3 minūtes, kuru laikā caurmērā guva 12,8 punktus un izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas, kā arī reizi rezultatīvi piespēlēja. EWBL turnīrā viņa piecos mačos vidēji guva 15,4 punktus, izcīnīja 2,8 bumbas zem groziem un 1,2 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Tikmēr četros Baltijas līgas mačos viņai caurmērā izdevās izcelties ar 14,8 punktiem, 3,5 atlēkušajām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm.

Turcijas čempionātā basketboliste, pārstāvot Kajseri "Bellona", laukumā devās astoņās spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 26 minūtes un 31 sekundi, to laikā caurmērā gūstot 12,9 punktus un izcīnot 3,5 atlēkušās bumbas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi