Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Suns pēc 11 gadu pārtraukuma sasniedz NBA pusfinālu; Nets zaudē arī Ērvingu

Pēc 11 gadu pārtraukuma Fīniksas Suns komandai svētdien izdevās sasniegt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu pusfinālu, taču Bruklinas Nets rindās savainojuma dēļ spēli nevarēja noslēgt viens no līderiem Kairijs Ērvings.

"Suns" viesos ar 125:118 (28:22, 35:33, 33:28, 29:35) uzvarēja Denveras "Nuggets".

Fīniksas komanda Rietumu konferences pusfinālā sērijā līdz četrām uzvarām bija pārāka ar 4-0.

Iespaidīgu sniegumu demonstrēja pieredzes bagātais Kriss Pols, kurš uzvaru kaldināja ar 37 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Devins Bukers pievienoja 34 punktus un 11 bumbas zem groziem. 

"Nuggets" rindās 25 punkti un piecas atlēkušās bumbas Vilam Bartonam, 22 punkti un 11 bumbas zem groziem līgas vērtīgākajam spēlētājam Nikolam Jokičam, bet 20 punktus iekrāja Maikls Porters juniors.

"Šo brīdi gaidīju ļoti ilgi," pēc uzvaras teica Bukers. "Daudz cilvēki man teikuši, ka spēlēju neizteiksmīgu basketbolu. Šī ir mana iespēja viņiem pierādīt pretējo."

"Nuggets", iespējams, būtu izdevies izcīnīt savu pirmo uzvaru sērijā, bet trešajā ceturtdaļā no spēles tika izraidīts Jokičs. 

"Viņi mūs pieveica. Kārtīgi sadeva mums pa pakaļu," zaudējuma rūgtumu neslēpa Jokičs. "Mums jātur galvas augsti paceltas. Ja kāds tevi uzvar, pieņem to un dodies tālāk, lai kļūtu labāks."

"Visa sezona bija lieliska, bet ne pēdējās četras spēles," piebilda Serbijas basketbolists.

"Suns" pusfinālā tiksies ar Losandželosas "Clippers" un Jūtas "Jazz" sērijas uzvarētāju. Šajā sērijā vadībā ar 2-1 ir "Jazz".

Tikmēr otrā svētdienas spēlē Milvoki "Bucks" mājās ar 107:96 (23:26, 30:22, 28:21, 26:27) uzvarēja "Nets" un Austrumu konferences pusfinālā panāca neizšķirtu 2-2.

Jannis Adetokunbo uzvarētāju labā guva 34 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, kamēr Kriss Midltons pievienoja 19 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles. "Nets" komandā Kevins Durents iemeta 28 punktus, izcīnīja 13 bumbas zem groziem un piecas reizes piespēlēja, taču 11 punkti un piecas atlēkušās bumbas Ērvingam.

Otrajā ceturtdaļā Ērvings pēc viena no sekmīgajiem uzbrukumiem piezemējās uz Adetokunbo pēdas un nekavējoties saļima uz zāles grīdas. Basketbolista sejas grimases neslēpa sāpes, viņam pēc brīža pametot laukumu. Vēlāk Ērvings spēlē vairs neatgriezās.

"Nets" vēsta, ka sākotnējās pārbaudes nav atklājušas kaula lūzumu, taču padziļinātākas pārbaudes gaidāmas pirmdien. Ērvings svētdien nospēlēja vien nedaudz vairāk par 17 minūtēm. Savainojuma dēļ Bruklina komandai nevar palīdzēt arī Džeimss Hārdens.

Otrdien abas komandas aizvadīs sērijas piekto spēli.

NBA pamatturnīrā komandas šosezon aizvadīja 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi