Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

TTT Rīga basketbolistes ar perfektu bilanci noslēdz FIBA Eirokausa grupu turnīru

Latvijas čempionvienība basketbolā TTT Rīga trešdien savā laukumā svinēja uzvaru arī pēdējā FIBA Eirokausa grupu turnīra spēlē, sešās cīņās svinot tikai uzvaras.

"TTT Rīga" ar 71:69 (20:13, 25:20, 14:12, 12:24) pieveica Turcijas vienību "Melikgazi Kayseri".

Tikai pašā spēles sākumā pēc diviem precīziem Erinas Elenburgas-Vailijas divpunktu metieniem vadībā ar 2:0 un 4:3 izvirzījās viešņas.

Uz abiem metieniem ar trīspunktu metieniem atbildēja Gabija Meskonīte, pēc pieciem Kairas Lambertes gūtiem punktiem, kā arī Margo Klavo trīspunktu gājiena "TTT Rīga" panāca 14:4. 

Ar trim divpunktu metieniem Turcijas klubs pietuvojās līdz 10:14, taču drīz vien rezultāta starpība pēc Luīzes Silas un Ievas Pulveres tālmetieniem atkal sasniedza desmit punktus (20:10).

No 5-6 punktu pārsvara mājinieces pēc Klavo divpunktu metiena 15.minūtē pirmo reizi spēlē panāca 12 punktu pārsvaru - 33:21.

Lamberte otrā puslaika sākumā panāca 47:33, un rezultāta starpība turpināja svārstīties abpus desmit punktu atzīmei.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Meskonīte panāca 16 punktu pārsvaru (61:45), bet pēc tam viešņas sāka punktu starpību deldēt, Fatmanurai Karakašai divas sekundes pirms spēles beigām realizējot vienu no diviem soda metieniem un panākot 69:70.

Pēc divus soda metienus sekundi pirms mača beigām meta Lamberte, pirmo raidot grozā un otro metot garām. Viešņas metienu izdarīt vairs nepaspēja.

F grupā "TTT Rīga" sešās spēlēs sakrāja sešas uzvaras, "Melikgazi Kayseri" un "Olympiacos" tika pie trim panākumiem, otro vietu ieņemot Turcijas klubam, bet visos sešos mačos zaudēja Slovākijas komanda "Ružomberok".

Jau ziņots, ka grupas pirmajā mačā trešdien Kristīne Vītola guva 17 punktus Pirejas "Olympiacos" uzvarā savā laukumā pār Slovākijas komandu "Ružomberok" - 68:46 (24:13, 13:13, 15:8, 16:12).

Iepriekšējos mačos Latvijas komanda pa divām reizēm bija pārspējusi "Ružomberok" (81:56 un 71:54) un "Olympiacos" (77:68 un 59:55), kā arī viesos pieveikusi "Melikgazi Kayseri" (80:60).

"TTT Rīga" sezonas sākumā nepārvarēja FIBA Eirolīgas kvalifikāciju, tādējādi sezonu turpinot pēc spēka otrajā klubu turnīrā Eiropā. 

Eirokausa izslēgšanas spēlēm kvalificējas katras grupas divas labākās komandas un astoņas no 12 trešo vietu īpašniecēm. Izslēgšanas spēles sāksies decembra vidū un risināsies piecās kārtās, uzvarētāju noskaidrojot divu spēļu summā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ne Eirolīgā, ne Eirokausā nespēlēja, taču ieņēma pirmo vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL) un Latvijas čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi