Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

TTT Rīga Eirolīgas turnīrā piedzīvo otro zaudējumu pēc kārtas

Latvijas titulētākā sieviešu basketbola komanda TTT Rīga ceturtdien Spānijā piedzīvoja jau otro zaudējumu Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra spēlē.

"TTT Rīga" Spānijas pilsētā Žironā ar 72:76 (9:20, 17:25, 25:15, 21:16) piekāpās Itālijas komandai Skio "Famila".

Rezultatīvākā Latvijas komandā ar 23 punktiem bija Kitija Laksa, kura arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas un trīsreiz pārtvēra bumbu. Džesikai Tomasai 17 punkti un trīs rezultatīvas piespēles, kamēr pa 11 punktiem pievienoja Megana Hafa un Binta Drameha, kurai arī piecas bumbas zem groziem.

Laksa šajā spēlē realizēja četrus no astoņiem divpunktu un četrus no pieciem trīspunktu metieniem, kā arī realizēja visus trīs soda metienus. Viņa šajā mačā pretinieču grozam uzbruka ar 61,54% precizitāti.

"Familia" vienībā 21 punkts un piecas atlēkušās bumbas Sandrīnei Grudai, Džordža Sotana pievienoja 11 punktus, bet vēl desmit guva Kima Mestdaga.

Spēles pirmajā ceturtdaļā Latvijas komandai neizdevās būt pietiekami cieši blakus pretiniecēm, kuras metienus izpildīja ar visai augstu precizitāti un drīz vien iekrāja drošu pārsvaru. Laksa "TTT Rīga" komandu izvirzīja vadībā, taču pēc trim spēlētām minūtēm rezultāta tablo vēstīja jau 2:9 par labu Itālijas klubam. Taisija Udodenko diviem precīziem "sodiņiem" punktu starpību mazināja, bet Hafa tikai pēc trim minūtēm guva nākamos Latvijas komandas punktus (5:11).

Ceturtdaļas izskaņā Mārtiņš Gulbis veica vairākas spēlētāju maiņas, tomēr Latvijas komandai izdevās gūt vien četrus punktus, to paveicot Tomasai un Udodenko. Tikmēr itālietes šajā laika sprīdī guva deviņus punktus un ieguva 11 punktu - 20:9 - vadību.

Otrajā ceturtdaļā rīdziniecēm izdevās gūt par teju divreiz vairāk punktiem nekā iepriekšējās desmit minūtēs. Pirmā puslaika otrā puse iesākās ar vairākiem neprecīziem metieniem abu komandu izpildījumā, kā arī dažiem noteikumu pārkāpumiem. Pēc pusotras spēlētas minūtes Laksa ar trim precīziem soda metieniem panāca 12:22, taču Gruda otrā laukuma pusē divus punktus atguva.

Nākamos punktus no soda līnijas Latvijas komandai guva Drameha, Laksa piektajā minūtē guva vēl divus punktus, taču Aijas Klakockas pārtverto bumbu, Laksa vēlreiz nespēja pārvērst iemestā grozā (15:28). Mestdaga ar tālmetienu trīs minūtes līdz puslaika beigām panāca 36:17, kamēr "TTT Rīga" līdz svilpei deviņus punktus guva ar četriem "sodiņiem", kā arī pa vienam tālmetienam un divpunktu metienam no Tomasas puses.

Trešā desmitminūte rīdzinieču izpildījumā bija krietni labāka. Hafa atspēlēšanos sāka ar sešiem gūtiem punktiem (31:47), bet īsi pēc tam sekoja Dramehas tālmetiens. Pēc tam "TTT Rīga" piekopa vēl ciešāku aizsardzību un piespieda pretinieces uz kļūdām. Astoņi Laksas gūtie punkti trīs ar pusi minūtes līdz svilpei panāca 44:54, bet Drameha, Tomasa un Kate Krēsliņa uz brīdi Latvijas klubu pietuvināja līdz -8 (49:57).

Spēles pēdējās piecas minūtes sākās ar -7 "TTT Rīga" (58:65), bet Laksa un Jēkabsone attiecīgi guva trīs un divus punktus, panākot jau 63:67. Laksa ceturtās minūtes izskaņā ar tālmetienu pretinieču pārsvaru samazināja līdz minimumam (66:67), taču Natālija Ačonva ar diviem soda metieniem atgrieza trīs punktu pārsvaru.

Sākoties spēles pēdējām divām minūtēm, Gruda zem groza atguva piecu punktu pārsvaru (73:68), bet Klakockas uzbrukumā izcīnīto bumbu punktos pārvērst neizdevās. Gruda brīdi vēlāk guva vēl divus punktus, Hafa iemeta trīs "sodiņus" (71:75), bet piezīmju norma un zaudētas bumbas pie sava groza liedza Latvijas klubam atspēlēt nelielo deficītu. 

Jau ziņots, ka pirmajā grupas spēlē otrdien "TTT Rīga" ar 79:81 piekāpās pirmā apļa turnīra saimniecei Žironas "Spar Citylift". "TTT Rīga" komandā rezultatīvākā ar 14 punktiem bija Binta Drameha, pa 13 punktiem bija Kitijai Laksai un Džesikai Tomasai, bet 12 punktus pievienoja Karlīne Pilābere.

Tikmēr Itālijas vienība grupas pirmajā mačā ar 61:83 piekāpās UGMK. Rezultatīvākā ar 14 punktiem Skio vienībā bija Džordža Sotana.

Rīgas komandai otrdienas mačs bija pirmais kopš 6.novembra, kamēr Itālijas klubs kopš tā laika aizvadījis trīs spēles, ieskaitot divas Itālijas čempionātā. Tur viesos ar 74:82 atzīts Lauras Melderes pārstāvētās Venēcijas "Umana Reyer" pārākums un ar 76:56 pārspēta San Martino di Lupari "Fila".

Itālijas klubs iepriekšējā Eirolīgas sezonā spēlēja B grupā, ar astoņām uzvarām 14 mačos ieņemot trešo vietu un ceturtdaļfināla spēli ar Prāgas USK neaizvadot Covid-19 pandēmijas dēļ.

Šīs sezonas Itālijas čempionātā Skio klubs ar septiņām uzvarām un vienīgo zaudējumu Venēcijas komandai ieņem trešo vietu līgā 14 komandu konkurencē.

Rīgas komanda uz Žironu devusies 11 spēlētāju sastāvā. Ģimenes apstākļu dēļ mājās palika Ieva Pulvere, bet šajā sabraukumā komandai palīdz Kate Krēsliņa.

Piektdien "TTT Rīga" tiksies ar vienu no pasaules spēcīgākajām komandām Jekaterinburgas UGMK no Krievijas.

Pirmā apļa spēles notiek no 29.novembra līdz 5.decembrim, bet otrā apļa mači plānoti no 17. līdz 23.janvārim.

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notika vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tika sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā.

Ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā.

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās "Final 4".

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi