Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

TTT Rīga uzvar Salamankā un nostiprinās Eirolīgas apakšgrupas četriniekā

Latvijas čempionvienība sieviešu basketbolā TTT Rīga trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas desmitās kārtas spēlē viesos ar rezultātu 82:61 (13:17, 16:10, 20:12, 33:22) pārspēja Spānijas čempioni Salamankas Perfumerias Avenida.

Rīgas komanda ar sešām uzvarām desmit spēlēs B grupā ieņem trešo vietu un pēc panākuma Salamankā nostiprinājusies pirmajā četriniekā.

TTT Rīga rindās ar 23 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Šeja Pedija, 13 punktus guva Aivija Slotere, 12 punkti bija Aijai Brumermanei, 11 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Kristīnei Vītolai, bet desmit punkti - Ievai Pulverei. Cīņā zem groziem ar astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Gunta Baško.

Mājiniecēm 17 punktus guva Andželika Robinsone, bet 16 punkti bija Krisijai Givensai.

Rīdzinieces ātri nonāca iedzinējos ar pieciem punktiem, bet atspēlējās un ieguva vadību (11:9), kuru gan ilgi nenoturēja, pirmo ceturtdaļu zaudēdamas ar rezultātu 13:17. Spēles otrajā nogrieznī viešņas no sešu punktu deficīta panāca piecu punktu pārsvaru. Turpinājumā visi Salamankas komandas centieni atspēlēties tika neitralizēti, pirmo puslaiku uzvarot ar 29:27.

Otrā puslaika sākumā Perfumerias Avenida izlīdzināja rezultātu, bet turpmākajās desmit minūtēs saskārās ar TTT Rīga basketbolistu dzelžainu aizsardzību, kā rezultātā rīdziniecēm pēc trešās ceturtdaļas bija jau desmit punktu pārsvars (49:39). Ceturto ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu ievadīja Aivija Slotere (52:39), kura vēlāk panāca arī jau 14 punktu pārsvaru (55:41).

Vēlāk metienu trīs punktu vērtībā realizēja Šeja Pedija, kura panāca jau 15 punktu handikapu (58:43). Lai gan mājinieces piecus punktus atguva, tomēr ar Pedijas precīzajiem metieniem tika atjaunota droša vadība (69:55). Spēlēs noslēdzošajās minūtēs rīdzinieces centās noturēt pārsvaru arī divu spēļu summā, kas viņām arī izdevās, svinot uzvaru ar 82:61.

Abu komandu savstarpējā mačā pirmajā aplī rīdzinieces savā laukumā cieta zaudējumu ar 56:68, tādējādi vienādas bilances gadījumā priekšroka būs TTT Rīga komandai. Tobrīd Perfumerias Avenida krāsas pārstāvēja Aija Putniņa, kur ar jauno gadu karjeru turpina Ungārijā.

Iepriekšējā mačā rīdzinieces ar 87:36 sagrāva Turcijas komandu Antakjas Hatay, kamēr Perfumerias Avenida ar 62:64 atzina Stambulas Fenerbahce pārākumu.

Žokļa traumas dēļ rīdziniecēm iepriekšējā mačā nevarēja palīdzēt snaipere Kate Krēsliņa, bet laukumā atgriezās centra spēlētāja Aija Brumermane, kurai novembrī mačā Ungārijā tika salauzts deguns. Abas basketbolistes trešdien palīdzēja savai komandai.

Trešdien šajā apakšgrupā kārtējo uzvaru guva Krievijas grands Kurskas Dinamo, kas mājās ar rezultātu 75:58 (18:13, 17:21, 18:8, 22:16) pārspēja Grieķijas vienību Pirejas Olympiakos.

B grupas kopvērtējumā uzvaras visās desmit spēlēs guvusi Kurskas Dinamo, kam ar sešām uzvarām deviņos mačos seko Stambulas Fenerbahce. Tālāk ar sešām uzvarām desmit cīņās ir TTT Rīga, bet ceturto vietu ar piecām uzvarām deviņos mačos ieņem Šopronas Uniqua. Četri panākumi ir Salamankas Perfumerias Avenida komandai, bet tālāk ar trim uzvarām ir Antakjas Hatay un Šarlevilmezjēras Flammes Carolo, kamēr Pirejas Olympiakos svinējusi vienu uzvaru.

Labākās četras vienības cīnīsies Eirolīgas izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eirokausa ceturtdaļfinālā.

Perfumerias Avenida klubs dibināts 1988. gadā Salamankas Universitātes paspārnē, no 1992.gada spēlējot Spānijas virslīgā. Perfumerias Avenida ir 17 sezonu pieredze Eirokausos, tai skaitā 11 gadi FIBA Eirolīgā. Salamanka 2009.gadā rīkoja finālčetrinieka turnīru, izcīnot sudraba medaļas, savukārt 2011.gadā tā pārtrauca Maskavas apgabala Sparta&K četru gadu dominanci un kļuva par Eirolīgas čempioni.

Salamankas basketbolistes 13 gadus pēc kārtas spēlējušas nacionālā čempionāta finālā, ir seškārtējas Spānijas čempiones (2006, 2011, 2013, 2016-2018), septiņkārtējas Karalienes kausa ieguvējas (2005, 2006, 2012, 2014, 2015, 2017, 2018) un septiņkārtējas Superkausa ieguvējas.

Salamankas rindās spēlējušas Liene Jansone (2006-2007), Gunta Baško (2008-2009) un Kristīne Vītola (2015-2016), savukārt šosezon "pūču" krāsas aizstāvēja Aija Putniņa.

Latvijas komandas mērķis ir iekļūt labāko sešiniekā starp grupas astoņām komandām. Labākās četras vienības cīnīsies izslēgšanas sacensībās, kamēr piekto un sesto vietu ieguvējas sezonu turpinās FIBA Eurokausa ceturtdaļfinālā.

TTT Rīga"oktobrī pēc astoņu gadu pārtraukuma atgriezās Eirolīgas pamatturnīrā, jo kvalifikācijā divu maču summā pārspēja Anetes Šteinbergas pārstāvēto Itālijas klubu Venēcijas Umana Reyer.

Eirolīgas A grupā cīnās Jekaterinburgas UGMK, Nadežda/Čukurova (abas - Krievija), Prāgas ZVVZ USKA (Čehija), Bourges Basket (Francija), Brenas Etixx Mithra Castors (Beļģija), Skio Familia (Itālija), Polkovices CCC (Polija) un ESBVA (Francija).

TTT Rīga Eirolīgā iepriekšējo reizi spēlēja no 2007. līdz 2011.gadam. Nevienā no četrām sezonām Latvijas komandai neizdevās izkļūt no apakšgrupas.

TTT Rīga sastāvs 2018./2019.gada Eirokausu sezonai:

Dita Rozenberga, Ieva Kūlīte, Gunta Baško, Karlīne Pilābere, Šeja Pedija, Aija Brumermane, Ieva Pulvere, Aivija Slotere, Kristīne Vītola, Kate Krēsliņa, Baiba Eglīte.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi