Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Valmiera/ORDO saspringtā galotnē tomēr nesagādā BBL līderiem pirmo zaudējumu

Latvijas čempionvienība Valmiera/ORDO otrdien Triobet Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā savā laukumā saspringtā cīņā ar 58:59 (13:20, 23:13, 15:16, 7:10) piekāpās Pasvāles Pieno žvaigzdes komandu no Lietuvas, kas līdz ar to uzvarējusi visās piecās šosezon šajā turnīrā aizvadītajās cīņās.

Valmiera/ORDO sastāvā 16 punktus iemeta Jānis Kaufmanis, kamēr 11 pievienoja komandas kapteinis Artūrs Bērziņš.

Šo dueli veiksmīgāk iesāka Pieno žvaigzdes basketbolisti, kuri izvirzījās vadībā ar 13:5, bet pirmo ceturksni noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru - 20:13. Lai gan pašā otrās ceturtdaļas sākumā viesu handikaps pieauga līdz desmit punktiem, turpmākās minūtes veiksmīgāk spēlēja pašreizējie Latvijas čempioni. Trīs minūtes līdz lielajam pārtraukumam Valmiera/ORDO pēc Morisa Vokera diviem punktiem pēc pustālā metiena panāca neizšķirtu 29:29.

Šajā spēles nogrieznī valmieriešiem izdevās 9:0 izrāviens, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 34:29, bet pirmo puslaiku mājinieki noslēdza ar trīs punktu pārsvaru (36:33).

Otro puslaiku abas komandas aizvadīja ļoti līdzvērtīgi, vadībā esot te vienai, te otrai vienībai. Nepilnas septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām Bērziņš ar iemestu tālmetienu panāca 57:51 par labu Valmiera/ORDO vienībai, bet turpinājums Vidzemes klubam nebija tik sekmīgs. Sākoties noslēdzošajai minūtei, Pieno žvaigzdes atradās vadībā ar 59:58, jo īsu brīdi pirms tam svarīgu tālmetienu iemeta kādreiz Latvijā uzspēlējušais Stepons Babrausks.

Šī mača rezultāts vairs nemainījās, lai gan noslēdzošajās sekundēs tieši valmierieši varēja uzbrukt, tomēr sekundi pirms beigām Kaufmanis netrāpīja trīspunktnieku.

Valmieras basketbolisti BBL turnīru iesākuši ar divām uzvarām četrās spēlēs, bet Pasvāles vienība vinnējusi visās piecās aizvadītajās cīņās.

Savukārt Olybet Latvijas Basketbola līgā (LBL) Valmieras komanda tikusi pie četrām uzvarām astoņās spēlēs, kas tai dod sesto vietu. Tāpat arī Pieno žvaigzdes Lietuvas čempionātā uzvaras un zaudējumus dala uz pusēm, jo desmit mačos tikusi pie pieciem panākumiem, kas tai dod sesto vietu.

Valmiera/ORDO tuvākajās spēlēs traumas dēļ nevarēs palīdzēt BBL rezultatīvākais spēlētājs Mārtiņš Laksa, kurš ar vidēji spēlē 22,0 gūtajiem punktiem tika atzīts par turnīra oktobra mēneša vērtīgāko spēlētāju. Savukārt laukumā pēc rehabilitācijas iziešanas atgriezies komandas kapteinis Artūrs Bērziņš.

Pērno sezonu Pieno žvaigzdes vienībā iesāka centra spēlētājs Lauris Blaus, kurš pēc tam papildināja tieši Valmieras kluba rindas.

Latvijas basketbola līdzjutējiem Pasvāles kluba sastāvā labi pazīstams ir arī uzbrucējs Babrausks, kurš 2007.gadā ASK Rīga sastāvā kļuva par Latvijas čempionu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi