Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Valmiera/ORDO uzbrucējs Laksa atzīts par BBL oktobra labāko spēlētāju

Latvijas čempionvienības Valmiera/ORDO uzbrucējs Mārtiņš Laksa atzīts par Triobet Baltijas Basketbola līgas (BBL) oktobra labāko spēlētāju.

Valmiera/ORDO oktobrī divās BBL aizvadītajās spēlēs guva divas pārliecinošas uzvaras, jo mājās ar 85:52 sagrāva Rakveres Tarvas, bet viesos ar 82:62 pieveica Tallinas TTU.

Pret Tarvas Laksa sameta 23 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, nopelnot 31 efektivitātes rādītāja punktu, bet pret TTU viņš izcēlās ar 21 punktu, trīs atlēkušajām bumbām un 20 efektivitātes rādītāja punktiem.

Līdz ar to divos mačos Laksa vidēji guva 22 punktus spēlē, izcīnīja 5,5 atlēkušās bumbas, realizējot 75% divpunktu metienu un 72,7% tālmetienu, jo no tālās distances bija precīzs astoņas reizes no 11 iespējām.

Valmiera/ORDO otrdien BBL spēlē uzņems Jēkabpils komandu, taču Laksa oktobra labākā spēlētāja balvu saņems 8.novembrī pirms mača ar Pasvāles Pieno žvaigždes komandu, kura arī šosezon turnīrā vēl nav zaudējusi, tiekot pie trīs uzvarām.

Šosezon BBL čempionāta pamatturnīrā spēlē 14 komandas, kuras ir sadalītas divās grupās. Katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies astotdaļfinālam, kur tās spēkosies ar astoņām izliktajām komandām, kas startē Eirokausā.

Izslēgšanas turnīrā, tāpat kā iepriekšējās sezonās, katras kārtas uzvarētāji tiks noteikti divu spēļu summā - arī finālā un cīņā par bronzas godalgām.

Komandas, kas iekļūs BBL pirmajā astoņniekā, garantēs sev vietu nākamās sezonas turnīrā.

Turnīrā 11 no 12 norises reizēm triumfējušas Lietuvas komandas, bet 2013.gadā to iespēja arī Latvijas vienība Ventspils.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi