Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VEF Rīga apvienotajā čempionātā viesos pret Ogri piedzīvo šosezon pirmo zaudējumu līgā

Latvijas čempionvienība VEF Rīga Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) ceturtdien viesos piekāpās Ogres komandai, ciešot šosezon pirmo zaudējumu LIBL.

"Ogre" savā laukumā uzvarēja ar 72:58 (23:23, 11:8, 18:14, 20:13).

Liela nozīme uzvarā bija "Ogres" piekoptā zonas aizsardzība, bet par galveno uzvaras kaldinātāju mājinieku rindās kļuva Kaspars Bērziņš, kurš 25 punktiem pievienoja deviņas atlēkušās bumbas, kā arī sakrāja spēles labāko efektivitātes koeficientu 28.

Ar 16 punktiem piepalīdzēja Rihards Zēbergs, kuram arī deviņas izprovocētas piezīmes pretiniekam un labākais +/- rādītājs spēlē 20. "Double-double" - desmit punkti un 14 atlēkušās bumbas - tika Kristapam Dārgajam, bet pa septiņiem punktiem sakrāja Andrē Volkers un Rinalds Sirsniņš, kuriem arī attiecīgi sešas un septiņas rezultatīvas piespēles.

Viesu rindās četri basketbolisti izcēlās ar desmit līdz 12 gūtiem punktiem. 12 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Kails Almens, pa 11 punktiem guva Maikls Kaizers un Aleksandrs Madsens, pēdējam izceļoties arī ar deviņām atlēkušajām bumbām. Desmit punkti un sešas atlēkušās bumbas Artim Atem, bet pa sešiem punktiem guva Emīls Krūmiņš un Arnolds Helmanis.

Pēc Kaila Almena trīspunktu metiena viesi panāca 7:2.  Turpmāk līdz pat puslaika beigām risinājās līdzvērtīgu pretinieku cīņa, kurā pārmaiņus vadībā bija abas komandas.

Tomēr trešajā ceturtdaļā pēc Maikla Kaizera gūtiem diviem punktiem, pietuvojoties līdz 33:34, ogrēnieši ar trim precīziem trīspunktu metieniem guva 11 punktus pēc kārtas, bet brīdi vēlāk panāca arī +13 (48:35 pēc Andrē Volkera soda metiena).

Trešās un ceturtās ceturtdaļas mijā viesi guva astoņus punktus pēc kārtas, pēc Aleksandra Madsena trīspunktu metiena panākot četru punktu deficītu - 48:52 -, taču tuvāk tikt nebija lemts.

Starp Latvijas komandām vislabāk klājies "VEF Rīga", kas 12 mačos zaudējusi tikai reizi. "Ventspils" ar deviņām uzvarām 11 mačos ir otrā, par diviem panākumiem mazāk 12 spēlēs ir "Ogrei", un "Liepāja" seko ar piecām uzvarām 11 cīņās. 11 dueļos divi panākumi ir valmieriešiem, bet LU šosezon vēl nav uzvarējusi.

Rīdzinieki apvienotajā čempionātā līdz šim bija spēlējuši nevainojami, uzvaras izcīnot visās 11 spēlēs. Pēdējais panākums ar 87:81 pagājušajā nedēļā tika gūts pret "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", bet vēl iepriekš "vefieši" FIBA Čempionu līgā svinēja divus panākumus pēc kārtas - ar 84:81 uzvarēta "Peristeri" vienība no Grieķijas, bet otrajā ar 85:81 izdevās pieveikt Lietuvas klubu Viļņas "Rytas".

"Ogres" komanda pēc labā sezonas sākuma pēdējos piecos mačos bija izcīnījusi trīs uzvaras. Novembra vidū līdzīgā cīņā ar 81:82 zaudēts "Ventspilij", bet pēcāk sekoja trīs panākumu sērija - 83:58 pret "Latvijas Universitāti" (LU), Valmieras klubs uzvarēts ar 82:75, bet "Liepāja" ar 78:73. Pēdējā mačā ar "Ventspili" piedzīvots zaudējums ar 82:88.

Šosezon abas komandas bija tikušās divreiz, abās uzvaru gūstot "vefiešiem". Pēdējā tikšanās reize bija 31.oktobrī, kad "VEF Rīga" mājās uzvarēja ar 83:76.

Kails Almens ar vidēji mačā gūtiem 16 punktiem ir rezultatīvākais "vefietis", kamēr "Ogres" komandā šajā rādītāja ar caurmērā 13,55 punktiem spēlē līderis ir Andrē Terels Volkers.

Sešas dienas pēc šī mača "VEF Rīga" atkal spēkosies FIBA Čempionu līgā, kur atkārtoti tiksies ar "Rytas" vienību.

Piektdien savā starpā tiksies "Ventspils" un LU komandas.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

teksts papildināts ar 3.-5.rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi