Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga arī otrajā LBL pusfināla spēlē sagrauj Liepāju

"VEF Rīga" trešdien Latvijas Basketbola līgas pusfinālā otro reizi pārliecinoši uzvarēja "Liepāju", kurai vēl viena neveiksme nozīmēs sezonas beigas.

"VEF Rīga" viesos ar 100:81 (33:11, 28:24, 25:25, 14:21) sagrāva "Liepāju" un sērijā līdz trim uzvarām panāca 2-0.

Rīgas komandā 19 punkti un sešas bumbas zem groziem Arnoldam Helmanim, 14 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Kailam Olmenam, bet vēl 13 punktus un piecas bumbas zem groziem pievienoja Aizeja Pinjero. "Liepāja" rindās 21 punkts Robertam Krastiņam, bet par vienu mazāk iemeta Guntis Sīpoliņš.

Viesi drošus pamatus uzvarai ielika pirmajā ceturtdaļā, pretiniekus pārspējot ar 22 punktu starpību. Pirmo grozu mačā iemeta liepājnieks Sīpoliņš, bet tā arī bija vienīgā reize, kad mājinieki šajā mačā bija vadībā. Pēc četrām spēlētām minūtēm un Aizejas Pinjero precīzā divpunktu metiena "VEF Rīga" jau bija vadībā ar 11:2. Sīpoliņa tālmetiens starpību samazināja, bet "vefieši" atbildēja ar pieciem pēc kārtas gūtiem punktiem.

Ceturtdaļas pēdējās divās ar pusi minūtēs Aigars Šķēle guva četrus punktus pēc kārtas un pirmo reizi "VEF Rīga" nokārtoja 15 punktu pārsvaru (23:8). Līdz ceturtdaļas beigām viesu pārsvars pieauga vēl par septiņiem punktiem.

Nākamās divas ceturtdaļas jau aizritēja krietni sīvākā cīņā, taču liepājnieki pēc 30 spēlētām minūtēm nebija pietuvojušies "VEF Rīga". Nepilnas četras minūtes līdz mača beigām Sīpoliņa sniegums uzbrukumā "Liepājai" ļāva "palīst" zem 20 punktu deficīta (76:94). Viesi vēlāk vēl divreiz atjaunoja 20 punktu pārsvaru, bet -17 aptuveni minūti līdz pamatlaika beigām ar tālmetienu nokārtoja Gustavs Jakubauskis.

Atlikušajās sekundēs vienīgo grozu iemeta Aleksandrs Madsens, "VEF Rīga" otrajā pusfināla spēlē svinot panākumu ar 100:81.

Trešā spēles starp abām komandām paredzēta 1.maijā.

Pusfināla pirmajā spēlē "vefieši" viesus no Liepājas sagrāva ar 99:60. Pa 16 punktiem "VEF Rīga" komandā guva Arnolds Helamanis un Maikls Kaizers, kuriem attiecīgi bija sešas un 12 atlēkušās bumbas. Vēl 12 punktus guva Kristers Zoriks. "Liepājas" rindās 11 punkti Robertam Bērziņam, kamēr deviņus punktus un piecas bumbas zem groziem iekrāja Roberts Krastiņš.

"VEF Rīga" vienībai kā "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīra spēcīgākajam klubam šī būs tikai otrā cīņa LBL izslēgšanas spēlēs. Tikmēr liepājnieki tikai piektdien ceturtdaļfinālā ar 66:59 uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un sērijā līdz trim uzvarām bija pārāka ar 3-2.

Šosezon komandas LIBL sacensībās ir tikušās piecreiz. Divās pirmajās ar 104:63 un 95:81 uzvaru svinēja rīdzinieki. 16.janvārī "Liepāja" viesos uzvarēja ar 83:77, bet atlikušajās divās cīņās atkal ar 85:74 un 108:57 pārāka bija Rīgas vienība.

Rīdziniekiem LIBL turnīrā rezultatīvākais ar vidēji 15,7 gūtajiem punktiem spēlē bija Kails Olmens, ik spēlē pievienodams arī 4,7 rezultatīvas piespēles. 12,5 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Maikla Kaizera kontā.

Liepājniekiem sešās "play-off" cīņās Guntis Sīpoliņš vidēji mačā sakrājis 15 punktus un 6,67 atlēkušās bumbas, Renārs Birkāns guvis 13 punktus, bet Iļja Gromovs 12,7 punktiem pievienojis 12 atlēkušās bumbas.

Valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ spēle aizritēja bez skatītāju klātbūtnes.

Liepājas komanda vietējā čempionāta pusfinālā pēdējo reizi spēlēja 2016.gadā, bet rīdzinieki ir pēdējo divu gadu uzvarētāji.

Otrā pusfināla pārī pirmdien "Ventspils" ar 83:93 zaudēja "Ogrei", kas sērijā izvirzījās vadībā ar 1-0.

Ceturtdaļfināla, pusfināla un mačā par trešo vietu spēles notiek līdz vienas komandas trim uzvarām, bet finālā - līdz četriem panākumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi