Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga atbrīvo vienu amerikāņu leģionāru, bet vietā pieņem citu

Latvijas basketbola komandas VEF Rīga sastāvu papildinājis amerikāņu saspēles vadītājs Džebrils Durems, bet līgums ticis lauzts ar viņa tautieti Ostinu Lūku.

Pašlaik 24 gadus vecais Durems komandā ieradies kā Lūka aizstājējs, ar kuru savukārt darba saistības ir pārtrauktas.

"Ļoti ceram, ka Durems spēs ienest radošumu un enerģiju mūsu komandā," Rīgas komandas mājaslapā citēts vienības galvenais treneris Jānis Gailītis. "Iepriekšējās darbavietās viņš labi apvienoja gan punktu gūšanu, gan piespēļu došanu, sekmīgi veidojot spēli. Viņš ir arī salīdzinoši jauns spēlētājs, kurš ir motivēts un ar ambīcijām. Sagaidām, ka Durems palīdzēs mums, un arī mēs varēsim viņam palīdzēt."

Durems Rīgā ieradās svētdienas vakarā un pirmdien sekmīgi veica medicīniskās pārbaudes. Līdz ar to jau trešdien viņš varētu debitēt vienības rindās "OlyBet" Latvijas - Igaunijas apvienotā čempionātā spēlē pret "Jūrmalu".

ASV basketbolists 2016.gadā absolvēja Arkanzasas Universitāti, kur piedalījās Nacionālās koledžu asociācijas (NCAA) pirmās divīzijas čempionātā.

Savukārt profesionālo karjeru viņš 2016./17.gada sezonā uzsāka Zviedrijas komandā Estešundas "Jamtland Basket", kur 37 mačos guva vidēji 14,9 punktus, 6,3 rezultatīvas piespēles un 3,5 atlēkušās bumbas.

Nākamajā sezonā Durems pārcēlās uz "PVSK-Panthers" klubu Ungārijā, kur 37 spēlēs viņš caurmērā sakrāja 16,2 punktus, 7,1 rezultatīvu piespēli, kā arī 4,1 atlēkušo bumbu.

Šo sezonu Durems sāka Grieķijas augstākās līgas klubā no Krētas salas "Retimnas "Cretan Kings", kurā nospēlēja divus mačus.

Tikmēr 23 gadus vecais Lūks šosezon apvienotā čempionāta ietvaros vidēji iemeta vien 3,3 punktus un veica 5,3 rezultatīvas piespēles, kamēr VTB Vienotajā līgā viņam caurmērā 3,5 punkti un 3,0 rezultatīvas piespēles.

Arī šosezon Rīgas komandu vada Jānis Gailītis, kuram asistē Jevgēnijs Kosuškins un Dāvis Čoders. "VEF Rīga" krāsas joprojām pārstāv Mareks Mejeris, Kristaps Janičenoks, Artis Ate, Klāvs Čavars un Andris Misters, bet komandas rindas papildinājuši Andrejs Gražulis, Artūrs Ausējs, Roberts Stumbris, Artjoms Butjankovs, Eduards Hāzners, kā arī leģionāri Stīvs Zeks, Vinsents Konsils un Durems.

"VEF Rīga" šosezon startē arī jaunizveidotajā "OlyBet" Latvijas un Igaunijas Basketbola līgā, kur pagaidām pēc četrām spēlēm ir ceturtajā vietā un VTB Vienotajā līgā, kur ar trim zaudējumiem tikpat spēlēs rīdzinieki ir pēdējā pozīcijā.

"VEF Rīga" pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot "Ventspilij".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi