Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Rīga basketbolisti izcīna savu astoto LBL titulu

VEF Rīga basketbola komanda pirmdien nodrošināja savu astoto Latvijas čempiontitulu.

Rīdzinieki "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas ceturtā spēlē viesos ar rezultātu 99:90 (26:28, 28:18, 23:28, 22:16) uzveica savu principiālo pretinieci "Ventspili", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 4-0.

"VEF Rīga" komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Kristers Zoriks, 15 punkti un 17 atlēkušās bumbas bija Maiklam Kaizeram, 17 punktus, visus pirmajā puslaikā, guva Artis Ate, 14 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Aleksandram Madsenam, bet 13+7 šajos statistikas rādītājos sakrāja Aigars Šķēle.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Kails Olmens, kurš pēdējā spēlē bija pieticīgs metienu realizācijā un guva septiņus punktus.

"Ventspils" rindās pa 19 punktiem guva Artūrs Ausējs, Edgars Lasenbergs un Kristaps Mediss, 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Krisam Kofijam, bet desmit punktus guva Viljams Reimens. Kurzemniekiem pēdējās divās spēlēs nevarēja palīdzēt komandas kapteinis Māris Gulbis.

Pirmais puslaiks aizritēja ātrā un rezultatīvā cīņā. Lai gan "vefiņš" maču iesāka ar septiņu punktu izrāvienu, "Ventspils" pirmās ceturtdaļas otrajā pusē pārņēma vadību. Tiesa, gandrīz visu otro ceturksni vadībā bija "VEF Rīga", kas vienubrīd iekrāja desmit punktu pārsvaru, bet pārtraukumā devās ar plus astoņiem punktiem (54:46). 

Ventspilnieki ar pāris "trejačiem" otrā puslaika sākumā rīdzinieku pārsvaru sadzēsa līdz diviem punktiem, bet pusotri minūti pirms trešās ceturtdaļas beigām Kriss Kofijs ar vienu precīzu soda metienu panāca 72:72. Tāpat neizšķirts (77:77) uz tablo bija ceturtā nogriežņa pirmajā minūtē, kad savu piekto tālmetienu realizēja Edgars Lasenbergs.

Galvaspilsētas komanda atguva vadību un turpinājumā iekrāja deviņu punktu pārsvaru, taču ceturtdaļas vidū Artūrs Ausējs ar diviem precīziem tālmetieniem panāca 85:88 un saglabāja kurzemniekiem cerības uz uzvaru. Pēc minūtes pārtraukuma aiz perimetra nekļūdīgs bija arī Kristers Zoriks un Aizija Pinjeiro trieca bumbu grozā no augšas - 93:85 "VEF Rīga" labā.

Trīs punkti komandas šķīra arī trīs minūtes pirms pamatlaika beigām, kad no tālienes trāpīgi meta Kristaps Mediss (90:93). Turpmākie mājinieku uzbrukumi nebija sekmīgi, kas "VEF Rīga" komandai ļāva nostabilizēt pārsvaru un svinēt uzvaru.

Pirmajā finālcīņā "VEF Rīga" komanda savā laukumā pārliecinoši pārspēja "Ventspili" ar 103:74, pēc tam viesos bija pārāka ar 99:81 un piektdien mājās atgriezās ar uzvaru ar 93:62.

Ieskaitot pērn piešķirtu zelta medaļu, "VEF Rīga" komandai ir astoņi LBL čempiones titulu, bet "Ventspils" basketbolisti tronī kāpuši desmit reizes.

Abas komandas LBL izslēgšanas spēlēs iesaistījās no pusfināla. "VEF Rīga" pārliecinoši ar 3-0 uzvarēja "Liepāju", bet "Ventspils" ar 3-1 pārspēja "Ogri".

Šosezon Latvijas-Igaunijas līgā abas komandas savā starpā tikās piecas reizes, visās uzvaru svinot rīdziniekiem. "Vefieši" bija pārāki ar 96:93, 97:84, 99:87, 82:75 un 103:59.

"VEF Rīga" ceļš uz finālu nav uzskatāms par sarežģītu, bet ventspilnieki trīs uzvaras pret "Ogri" pēc zaudējuma sērijas pirmajā mačā svinēja sīvā cīņā. Ceturtajā pusfināla mačā "Ventspilij" uzvaru izrāva Artūra Ausēja pēdējās sekundēs izpildītais tālmetiens.

Zīmīgi, ka finālsērijā kopumā septiņi basketbolisti spēlē pret savu bijušo klubu. Trīs "vefieši" iepriekš pārstāvējuši "Ventspili", savukārt četri tagadējie ventspilnieki reiz spēlējuši Rīgā.

"Ventspils" LBL finālā spēlēja jau 20.reizi, kas ir absolūts līgas rekords. Tuvākie sekotāji ir "VEF Rīga", kas piedalījās 11.finālā pēc kārtas.

Visus 11 gadus kopā ar "VEF Rīga" bijis tagadējais galvenais treneris Jānis Gailītis. Sākotnēji viņš laukumā devās kā spēlētājs, vēlāk pievienojās treneru korpusam, bet pirms pieciem gadiem tika iecelts par galveno treneri.

Abi klubi LBL finālā savā starpā spēlēja devīto reizi, kas ir līgas rekords. "Vefieši" uzvarējuši septiņos no deviņiem šiem fināliem.

LBL finālu vēsturē valsts čempioni ar septītās spēles palīdzību līdz šim noskaidroti vien sešas reizes.

Cīņā par bronzu sērijā līdz trim uzvarām "Ogre" ir vadībā pret "Liepāju" ar rezultātu 1-0. Sērija vismaz līdz otrdienai ir apturēta.

Valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ spēles norit bez skatītāju klātbūtnes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi