Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 15. jūnijs
Vilija, Vits, Žermēna, Baņuta

VEF Rīga basketbolisti kļūst par vienpadsmitkārtējiem Latvijas čempioniem

VEF Rīga komanda trešdien nodrošināja savu 11. Latvijas čempiones titulu basketbolā, kļūstot par titulētāko pašmāju klubu.

Pirms šīs sezonas "VEF Rīga" un "Ventspils" komandām bija pa desmit zelta medaļām, bet tagad rīdziniekiem vienīgajiem ir 11 tituli.

Finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" ar 4-1 pārspēja debitanti "Rīgas Zeļļus", "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas piektajā mačā mājās uzvarot ar 80:74 (16:25, 18:9, 21:19, 25:21).

"VEF Rīga" komandā rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Dairis Bertāns, kurš realizēja sešus no 15 tālmetieniem, kamēr pārējās komandas realizācija bija trīs no 17. Gregorijs Vitingtons guva 14 punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, Arnaldo Toro Baream bija 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas, Šons Paipss guva desmit punktus, bet Džaizekam Lotijam bija astoņi punkti, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

"Rīgas Zeļļiem" 17 punktus guva Aizija Ozborns, pa 12 punktiem bija Tomam Skujam un Kamakam Hepam, bet deviņi punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles bija Dāvidam Vīksnem.

Barea tika atzīts par LBL finālsērijas vērtīgāko spēlētāju un balvu viņam pasniedza Dāvis Bertāns. Sezonas simboliskajā pieciniekā iekļauti čempioni Paipss un Lotijs, vicečempioni Hepa un Hanters, kā arī bronzas medaļnieks "Ventspils" rindās Ismaels Elamins.

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis šajā amatā ir septiņkārtējs Latvijas čempions, izcīnot par vienu titulu vairāk nekā Kārlis Muižnieks.

Spēles pirmajās piecarpus minūtēs "Rīgas Zeļļi" bija agresīvāki, izmantoja pretinieku kļūdas un iekrāja vairāk nekā desmit punktu pārsvaru (19:4). Pēc pirmās ceturtdaļas vadībā ar 25:16 bija "zeļļi", taču komandas kapteinis Uģis Pinete bija paguvis iekrāt jau trīs piezīmes.

Viesu neveiksmīgie uzbrukumi ļāva "VEF Rīga" atspēlēties un pietuvoties līdz trīs punktu deficītam (22:25). Trīs minūtes un 11 sekundes pirms došanās pārtraukumā Dairis Bertāns realizēja tālmetien un izvirzīja vadībā "VEF Rīga" komandu (32:30). Cīņa turpinājās ar vairākiem neprecīziem metieniem un pēc pirmajām 20 minūtēm rezultāts bija neizšķirts (34:34).

Pēc pārtraukuma "Rīgas Zeļļi" atguva rezultativitāti un ātri panāca 43:37, bet mājinieki atspēlējās un pēc Bertāna tālmetiena abas komandas šķīra viens punkts (42:43). Vēlāk pēc Džaizeka Lotija precīziem soda metieniem rezultāts atkal bija neizšķirts (48:48), bet pirms pēdējām desmit minūtēm priekšā bija "VEF Rīga" (55:53).

Ceturtās ceturtdaļas trešajā minūtē Bertānam bija iespēja izpildīt četrus soda metienus - vienu par tehnisko piezīmi un trīs par pārkāpumu metienā. Latvijas izlases kapteinis bija nekļūdīgs un ieguva mājiniekiem trīs punktu pārsvaru (62:59).

Vēlāk pēc Toma Skujas precīzajiem "sodiņiem" un tālmetiena, "Rīgas Zeļļi" atgriezās vadībā (65:62). Tiesa, Skuja tālmetienu demonstratīvi atzīmēja un tika pie tehniskās piezīmes - viņam piektās šajā mačā. Turpinājumā nekļūdīgs aiz perimetra bija arī Rihards Berkolds (68:63 sešas minūtes pirms pamatlaika beigām), bet ar to pašu atbildēja Gregorijs Vitingtons, kurš bija pirmais no "VEF Rīga" basketbolistiem, kurš, izņemot Bertānu, bija precīzs no tālienes šajā cīņā.

"VEF Rīga" nākamo reizi vadību ieguva 44 sekundes līdz pamatlaika beigām, kad Šons Paipss ar tālmetienu panāca 76:74. "Rīgas Zeļļu" uzbrukumā Aizija Ozborns nerealizēja sarežģītu tālmetienu, atlēkušo bumbu iegūstot Vitingtonam, pret kuru tika pārkāpti noteikumi. Amerikānis stājās uz soda metienu līnijas un 24 sekundes pirms beigu signāla panāca 78:74, pretiniekiem vairs neatspēlējoties.

Pirmajā spēlē mājinieku lomā "VEF Rīga" uzvarēja ar 81:78, bet otrajā mačā "vefieši" viesos bija pārāki ar 82:66. Trešajā "Rīgas Zeļļi" uzvarēja viesu lomā (70:64), bet ceturtajā mačā "VEF Rīga" bija pārāka ar 90:79.

Divas Rīgas komandas par titulu pēdējo reizi cīnījās 2010.gadā, kad "Barons" ar 4-3 pārspēja "VEF Rīga".

"VEF Rīga" komandai šis bija 14.fināls pēc kārtas. 11 reizes pretiniekos ir bijusi "Ventspils" vienība (bilance 9-2), bet citiem pretiniekiem "vefieši" līdz šim ir piekāpušies septiņu spēļu sērijās (2010.gadā - "Barons", 2016.gadā - "Valmiera"/ORDO).

"Rīgas Zeļļi" līdz finālam ir tikuši jau savā pirmajā sezonā. 

"VEF Rīga" no ceturtdaļfināla bija brīva, bet pusfināla sērijā ar 3-0 pārspēja "Liepāju". Savukārt "Rīgas Zeļļi" vispirms ar 3-1 pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu un pēc tam ar tādu pašu rezultātu pieveica "Ventspili".

Bronzas medaļas izcīnīja "Ventspils", kas sērijā ar 3-0 uzvarēja "Liepāju".

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi