Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga basketbolisti pieveic Kalev/Cramo komandu

Valsts vicečempione VEF Rīga ceturtdien OlyBet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 91:82 (22:15, 20:27, 28:18, 21:22) pārspēja ziemeļu kaimiņu čempioni Tallinas Kalev/Cramo.

Talliniešiem šis bija pirmais zaudējums sezonā. Kalev/Cramo un Ventspils šosezon desmit spēlēs izcīnījušas deviņas uzvaras, bet savstarpējā mačā labāka bija Igaunijas komanda.

VEF Rīga rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem, desmit rezultatīvām piespēlēm un desmit izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija komandas jaunieguvums Džebrils Durems, kurš realizēja visus metienus un tika pie 40 efektivitātes koeficienta punktiem.

Savukārt 14 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Marekam Mejerim, 13 punkti un sešas bumbas zem groziem bija Artim Atem, bet pa deviņiem punktiem sameta Stīvens Zeks, Endrū Endrūss un Andris Misters.

VEF Rīga basketbolisti šajā mačā iemeta 16 tālmetienus, no kuriem četrus grozā raidīja Ate.

Tikmēr laukuma saimniekiem 25 punktus guva Šavons Lūiss, bet 19 punkti bija Kristjanam Kanguram.

VEF Rīga mača sākumā nonāca iedzinējos ar 0:5, bet pirmās ceturtdaļas vidū veica desmit punktu izrāvienu un spēles pirmo nogriezni noslēdza ar septiņu punktu pārsvaru (22:15). Arī otrās ceturtdaļas ievadā rīdzinieki ielaida piecus punktu pēc kārtas, bet vēlāk ieguva jau 11 punktu handikapu. Tiesa, pēc tam sekoja izrāviens 10:0 pretinieku izpildījumā, bet pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 42:42.

Ar Ates tālmetienu viesi otrā puslaika ievadā atguva vadību un priekšā atradās visu trešo ceturtdaļu, kuru noslēdza ar 70:60 savā labā. Arī noslēdzošajā ceturksnī VEF Rīga basketbolisti noturēja vadības grožus un svinēja uzvaru ar rezultātu 91:82.

Komandām šī bija pirmā tikšanās reize apvienotajā čempionātā, tomēr tās savā starpā jau ir spēkojušās VTB Vienotās līgas turnīrā, kad 31.oktobrī VEF Rīga savā laukumā izcīnīja uzvaru ar 82:74. Tā rīdziniekiem pagaidām ir vienīgā uzvara šajā turnīrā, jo pārējos septiņos mačos ciesti zaudējumi.

Savukārt Kalev/Cramo astoņos mačos guvusi trīs uzvaras un Vienotās līgas kopvērtējumā ieņem septīto vietu.

Ar deviņām uzvarām desmit spēlēs Kalev/Cramo atrodas Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā, bet otrā ar tādu pašu bilanci ir Ventspils. Tām ar astoņām uzvarām deviņos mačos seko VEF Rīga, bet ceturtā ar septiņām uzvarām desmit cīņās ir Ogre. Pirmajam četriniekam tikmēr ar sešiem panākumiem desmit mačos seko Tallinas komandas Kalev/TLU un TalTech.

Septīto vietu ar pieciem panākumiem deviņos mačos ieņem Tartu Universitāte, kam ar sešām uzvarām 11 cīņās seko Betsafe/Jūrmala, noslēdzot pirmo astoņnieku. Piecas uzvaras 11 spēlēs guvuši Pērnavas Sadam basketbolisti, kamēr Raplas Avis Utilitas ar četrām uzvarām desmit spēlēs noslēdz pirmo desmitnieku. Trīs uzvaras desmit mačos guvusi Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola, kamēr 12.vietā ar divām uzvarām septiņās cīņās ir Latvijas Universitāte, bet tālāk ar divām uzvarām desmit dueļos ir Liepāja. Viens panākums deviņos mačos ir Valga-Valka/Maks&Moorits basketbolistiem, savukārt tabulu ar zaudējumiem visās desmit spēlēs noslēdz Jēkabpils/SMScredit.lv.

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb Final Four dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva Ventspils basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni VEF Rīga. Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas Kalev/Cramo, kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār Tartu Universitāti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi