Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga Čempionu līgas grupā tiksies ar Limožu un Manrezu, kā arī kvalifikācijas uzvarētāju

Latvijas čempione VEF Rīga Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupā spēlēs ar Francijas klubu Limožas CSP un Spānijas vienību Manrezas Baxi, kā arī vienu no kvalifikācijas kārtas uzvarētājām, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Manrezas klubu, kas iepriekšējā sezonā sasniedza finālu, pārstāv Mārcis Šteinbergs, bet Limožas vienībā daļu iepriekšējās sezonas spēlēja Ingus Jakovičs.

Šīs komandas ielozētas F apakšgrupā, kurā spēlēs kāda no kvalifikācijas trešās grupas uzvarētājām - Nēšepingas "Dolphins" (Zviedrija), Kijivas "Budiveļņik" (Ukraina), Suvas-Rekas "Ylli" (Kosova), Lisabonas "Benfica" (Portugāle), Bambergas "Brose" (Vācija) vai Nikosijas "Keravnos" (Kipra).

"VEF Rīga" bija ievietota izlozes otrajā grozā.

Čempionu līga sāksies ar kvalifikāciju 21.septembrī, 24 komandām cīnoties par četrām vietām pamatturnīrā. Četrinieks pievienosies 28 komandām, kas jau ir kvalificējušās pamatturnīram, pateicoties panākumiem savas valsts sacensībās.

Pamatturnīrs sāksies 4.oktobrī.

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

"VEF Rīga" komanda šajās sacensībā piedalīsies ceturto sezonu, 2020./2021.gada sezonā sasniedzot FIBA Čempionu līgas pamatturnīra otro posmu, bet pērnajā sezonā - turnīra "play-in" stadiju.

Maijā Spānijas pilsētā Bilbao notikušajā finālčetrinieka turnīrā triumfēja Spānijas klubs Tenerifes "Lenovo".

2021./2022.gadā tika izspēlēta turnīra sestā sezona. Par čempioniem pirmajos gados tika kronēti Tenerifes "Lenovo", Atēnu AEK, Boloņas "Segafredo Virtus" un divreiz pēc kārtas Burgosas "San Pablo" basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi