Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Rīga cieš zaudējumu svarīgā FIBA Čempionu līgas spēlē

Latvijas čempionvienība VEF Rīga trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas ceturtajā mačā cieta zaudējumu viesos.

"VEF Rīga" ar 53:80 (19:24, 14:26, 9:10, 11:20) piekāpās Limožas CSP, kura nodrošināja pārsvaru savstarpējās cīņās.

Kristers Zoriks rīdziniekiem guva 16 punktus, 12 punktus sakrāja Naisers Brukss, astoņus - Anrijs Miška, bet Glens Kouzijs sešiem punktiem pievienoja sešas rezultatīvas piespēles.

Mājiniekiem Džeivons Greivss sakrāja 17 punktus, piecas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. 15 punktus guva Dezi Rodrigess, 13 - Braiss Džonss un 11 - Nikolā Langs.

Pirmā ceturtdaļa pagāja līdzīgā cīņā, lielāko pārsvaru rīdziniekiem iegūstot sestajā minūtē pēc Kristera Zorika tālmetiena - 16:11. Tūlīt gan mājinieki guva sešus punktus pēc kārtas, panākot 17:16 jau viņu labā.

Otrajā ceturtdaļā uz vienu precīzu Naisera Bruksa soda metienu Francijas basketbolisti atbildēja ar deviņiem punktiem, panākot 33:20 pārsvaru, bet 17.minūtē pēc Džeivona Greivsa divpunktu metiena panāca 45:24, izvirzījās vadībā divu spēļu summā.

Trešajā ceturtdaļā rezultāta starpība samazinājās, taču nevienu brīdi nebija mazāka par 12 punktiem - 40:52 pēc vēl viena Zorika tālmetiena.

Mača beigās Francijas klubs rezultāta starpību palielināja un ieguva priekšrocības divu savstarpējo spēļu summā.

F apakšgrupā pa trim uzvarām četrās spēlēs ir Mārča Šteinberga pārstāvētajai Manrezas "Baxi" un Lisabonas "Benfica", bet vienu panākumu guvusi Limožas vienība un "VEF Rīga".

Pirms mēneša pirmā apļa noslēgumā abas komandas tikās Rīgā, kur mājinieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 71:51.

Latvijas vienība FIBA Čempionu līgu sāka ar divām neveiksmēm, vispirms savā laukumā ar 76:89 zaudēja Lisabonas basketbolistiem, bet pēc tam ar 59:88 piekāpās "Baxi".Tikmēr Limožas komanda pirmajā mačā ar 73:76 atzina "Baxi" pārākumu, kam sekoja neveiksme pret "Sporting" ar 67:68.

Francijā 11 čempiontitulus izcīnījusī Limožas komanda iepriekšējā sezonā "Pro A" pamatturnīrā bija ceturtā, bet "play-off" piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā. Šosezon CSP ar piecām uzvarām deviņos mačos ieņem sesto pozīciju.

Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir amerikāņu uzbrucējs Dževonte Hokinss, kurš vidēji mačā līdz trešdienai bija guvis 15,2 punktus un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas, bet Dezi Rodrigesam caurmērā vienā spēlē ir 13,4 punkti un 6,2 bumbas zem groziem. 

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi