Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga grauj Ventspili LBL fināla pirmajā spēlē

VEF Rīga komanda sestdien savā laukumā pārliecinoši pārspēja Ventspili pirmajā Pafbet Latvijas Basketbola līgas (LBL) fināla spēlē.

"VEF Rīga" uzvarēja "Ventspili" ar 103:74 (30:17, 29:16, 24:18, 20:23).

Ne reizi šajā mačā vadībā nepabija viesi. Sestās minūtes sākumā pēc Kristapa Medisa trīspunktnieka ventspilnieki panāca neizšķirtu - 11:11, bet tas šajā spēlē arī bija viss.

20 punktu pārsvaru "vefieši" pēc Aigara Šķēles divpunktu metiena sasniedza mača 13.minūtē - 37:17, bet pēc Arta Ates trīspunktu metiena 23.minūtē rezultāta starpība pārsniedza 30 punktu robežu - 64:33.

Mājinieku labā Kails Olmens guva 17 punktus un sakrāja septiņas rezultatīvas piespēles, 14 punkti tika Aigaram Šķēlem, 13 - Aleksandram Madsenam, 11 - Arnoldam Helmanim, bet pa desmit - Mārcim Vītolam un Aizijam Pinjeiro, kuram arī piecas atlēkušās bumbas.

Viesu rindās 17 punkti Medisam, 12 punkti un sešas atlēkušās bumbas Mārim Gulbim, 11 punkti Artūram Ausējam, bet "double-double" - 13 punkti un 11 atlēkušās bumbas - Viljamam Reimenam, kura kontā arī četras rezultatīvas piespēles.

Otrā cīņa sērijā notiks otrdien Ventspilī.

Sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Abas komandas LBL izslēgšanas spēlēs iesaistījās no pusfināla. "VEF Rīga" pārliecinoši ar 3-0 uzvarēja "Liepāju", bet "Ventspils" ar 3-1 pārspēja "Ogri".

Šosezon Latvijas-Igaunijas līgā abas komandas savā starpā tikās piecas reizes, visās uzvaru svinot rīdziniekiem. "Vefieši" bija pārāki ar 96:93, 97:84, 99:87, 82:75 un 103:59.

Spēles norise sākotnēji bija plānota Olimpiskajā sporta centrā, bet ēku patlaban pielāgo pasaules hokeja čempionāta norisei, tāpēc izšķirošās spēles tiks aizvadītas sporta namā "Daugava".

"VEF Rīga" ceļš uz finālu nav uzskatāms par pārlieku sarežģītu, bet ventspilnieki trīs uzvaras izcīnīja sīvā cīņā. Ceturtajā pusfināla mačā "Ventspilij" uzvaru izrāva Artūra Ausēja pēdējās sekundēs izpildītais tālmetiens.

Galvaspilsētas klubā trīs izslēgšanas spēlēs rezultatīvākais ar vidēji gūtiem 18,67 punktiem bija bijis Kails Olmens, bet 13 punkti Maiklam Kaizeram. "Ventspils" rindās Kristofers Kofijs četros mačos vidēji tika izcēlies ar 18,50 punktiem, Ausējs - ar 13,75 punktiem.

Kofijs ar 8,5 atlēkušajām bumbām vidēji spēlē pirms mača bija otrs labākais šajā rādītājā izslēgšanas mačos, bet nākamās divas pozīcijas ar attiecīgi 8,33 un 7,33 bumbām zem groziem ieņēma "VEF Rīga" pārstāvji - Aleksandrs Madsens un Kaizers.

Zīmīgi, ka finālsērijā kopumā septiņi basketbolisti spēlē pret savu bijušo klubu. Trīs "vefieši" iepriekš pārstāvējuši "Ventspili", savukārt četri tagadējie ventspilnieki reiz spēlējuši Rīgā.

"Ventspils" LBL finālā spēlēs jau 20.reizi, kas ir absolūts līgas rekords. Tuvākie sekotāji ir "VEF Rīga", kas sestdien sāks dalību savā 11.finālā pēc kārtas.

Visus 11 gadus kopā ar "VEF Rīga" bijis tagadējais galvenais treneris Jānis Gailītis. Sākotnēji viņš laukumā devās kā spēlētājs, vēlāk pievienojās treneru korpusam, bet pirms pieciem gadiem tika iecelts par galveno treneri.

Abi klubi LBL finālā uzvarētāju izspēlēs devīto reizi, kas ir līgas rekords. Līdz šim "vefieši" uzvarējuši sešos no astoņiem fināliem. LBL finālturnīra vēsturē valsts čempioni ar septītās spēles palīdzību līdz šim noskaidroti vien sešas reizes.

Svētdien par LBL bronzu cīņu sāks "Ogres" un "Liepājas" komandas. Sērija tiks aizvadīta līdz vienas komandas trim uzvarām.

Valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ spēles noris bez skatītāju klātbūtnes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi