Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

VEF Rīga iesniedz protestu FIBA par aizvadītās Čempionu līgas spēles norisi un iznākumu

Latvijas basketbola klubs VEF Rīga trešdien pēc Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra zaudētas spēles iesniedza protestu FIBA par mača norisi un iznākumu, vēsta komanda.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" trešdien grupu turnīra otrajā spēlē izbraukumā piekāpās Francijas komandai "Cholet", pēc strīdīga lēmuma netiekot pie iespējas aizvadīt papildlaiku.

Pēc pamatlaika beigām, kad spēlētāji jau gatavojās papildlaikam, tika pārskatīta spēles epizode ceturtās ceturtdaļas ievadā, kad spēles protokolā "VEF Rīga" kļūdaini tika pieskaitīts viens punkts, lai gan Elaidžas Klerensa mestais soda metiens nebija precīzs, un kā mača beigu rezultāts tika atzīts 74:73 "Cholet" labā.

Kluba paziņojumā teikts, ka tā bija rupja spēles rīkotāju kļūda, kas beigās devusi "Cholet" uzvaras vērtu priekšrocību. Latvijas kluba ieskaitā, piešķirot "VEF Rīga" komandai zaudējumu šādā situācijā, tiek klaji pārkāpts sportiskais princips. 

"Visi spēlētāji laukumā vadījās pēc datiem, kas bija uz tablo, un norādēm, ko deva spēles tiesneši un sekretariāta galdiņš. Spēles uzvarētājs nevar tikt noteikts pēc beigu signāla, vēlreiz pārskaitot punktus," rakstīts "VEF Rīga" paziņojumā.

"VEF Rīga" uzsver, ka objektīvākais risinājums būtu bijis aizvadīt pagarinājumu un tā laikā tiesneši varētu arī labot rezultātu. 

"Šāda tehniskā personāla kļūda ļoti novēloti tika labota, pieļaujot nesamērīgu un neobjektīvu kaitējumu kādai no komandām. Uzskatām, ka nav pat jāpaskaidro, ka, ja mēs zinātu, kāds ir rezultāts, tad spēles galotni spēlētu citādāk. Pašreiz sniedzam protestu FIBA par šīs spēles norisi un iznākumu," rakstīts paziņojumā.

Rīgas komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Māris Gulbis, 11 punktus guva Roberts Blūms un Arnaldo Toro Barea, kurš arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas zem groziem.

Pirmā ceturtdaļa noslēdzās par labu rīdziniekiem ar 20:16, otrās ceturtdaļas izskaņā mājinieki bija iekrājuši +8, taču pēdējā uzbrukumā divus soda metienus grozā meta Arnaldo Toro Barea, samazinot "VEF Rīga" deficītu līdz sešiem punktiem.

"VEF Rīga" basketbolisti pēc puslaika pārtraukuma nepilnās četrās minūtēs jau sadeldēja mājinieku pārsvaru līdz vienam punktam, tomēr, tuvojoties trešās ceturtdaļas izskaņai, "Cholet" vienība izmantoja "vefiešu" kļūdas un tika pie desmit punktu pārsvaru.

Nepilnas piecas minūtes līdz pamatlaika beigām pēc Blūma precīza tālmetiena un Pinjeiro diviem punktiem "vefieši" samazināja deficītu līdz četriem punktiem. Turpinājumā Pinjeiro meta grozā vēl vienu soda metienu (67:70), taču īsi pēc tam viņš nopelnīja nesportisko piezīmi pie sava groza, "Cholet" pievienojot vēl vienu punktu no soda metienu līnijas.

Pirmspēdējā minūtē abas komandas apmainījās ar precīziem tālmetieniem, mājiniekiem saglabājot četru punktu pārsvaru. Pret Gulbi tika nosvilpta piezīme, viņš realizēja vienu soda metienu, otro metot garām, un "vefieši" izcīnīja atlēkušo bumbu, kas ātri tika nogādātā Gulbim uz tālmetienu līnijas, pieredzējušajam spēlētājam gūstot trīs punktus un panākot neizšķirtu (74:74).

Laukuma saimnieki nākamajā uzbrukumā neguva punktus, un "VEF Rīga" bija atlikušas 2,7 sekundes pamatlaikā, taču pēdējo metienu trīs punktu vērtībā netrāpīja Blūms. Pamatlaiks sākotnēji noslēdzās ar rezultātu 74:74.

C grupas līdere ar divām uzvarām tikpat spēlēs ir Jāņa Timmas pārstāvētā Stambulas "Darišafaka" komanda, pa vienai uzvarai ir Tenerifes "Lenovo" un "Cholet", kamēr "VEF Rīga" zaudējusi abās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi