Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga izcīna šosezon pirmo uzvaru Vienotajā līgā

Ar septiņiem precīziem tālmetieniem izceļoties Artim Atem, Latvijas vicečempione basketbolā VEF Rīga trešdien VTB Vienotās līgas mačā Arēnā Rīga ar rezultātu 82:74 (15:20, 16:17, 29:10, 22:27) pārspēja Igaunijas čempioni Tallinas Kalev/Cramo.

Rīgas komanda Vienotās līgas sezonu iesāka ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, bet tagad izcīnījusi pirmo uzvaru.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 23 punktiem Ate, kurš realizēja septiņus no deviņiem tālmetieniem un aizvadīja savu līdzšinējās karjeras labāko spēli. Tikmēr ar 17 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un trim bloķētiem metieniem izcēlās Andrejs Gražulis, 12 punkti bija Artūram Ausējām, bet pa desmit punktiem guva Stīvs Zeks un komandas jaunieguvums Džebrils Durems.

Tikmēr pretiniekiem 19 punktus guva Kavons Lūiss.

Pateicoties Gražuļa un Ates rezultatīvajam sniegumam, VEF Rīga pirmajās četrās minūtēs panāca 10:6, taču pirmās ceturtdaļas otrajā pusē vadību nenosargāja, pretiniekiem līdz ar ceturkšņa finālsvilpi panākot 20:15.

Otrās ceturtdaļas ievadā viesu pārsvars sasniedza jau septiņus punktus, taču VEF Rīga pakāpeniski atspēlējās līdz Durems trīsarpus minūtes pirms puslaika beigām ar trejaci panāca neizšķirtu 29:29. Tiesa, rīdziniekiem neizdevās pārņemt vadību un puslaiks tika zaudēts ar rezultātu 31:37.

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē VEF Rīga basketbolisti ar vairākiem precīziem tālmetieniem un izrāvienu 17:4 pārņēma vadību. Arī ceturkšņa nākamajās piecās minūtēs laukuma saimniekiem piederēja pārsvars, kas pirms ceturtās ceturtdaļas ļāva atrasties vadībā ar 13 punktiem - 60:47.

Spēles ceturtā nogriežņa sākumā viesi no Tallinas pietuvojās līdz mīnus astoņiem punktiem, bet turpinājumā divi Ates precīzi tālmetieni ļāva atjaunot drošu pārsvaru (68:56). Ceturtdaļas turpinājumā Ate vēl ieraidīja grozā pāris trejačus, kamēr VEF Rīga turējās stabilā vadībā un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 82:74.

Šī vakara spēle aizritēja īpašā VEF Rīga komandas 60 gadu jubilejas tematikā, puslaika pārtraukumā godinot kluba veterānus, kuri vienību pārstāvējuši no pašiem pirmsākumiem.

Kalev/Cramo komanda visos laikos bijusi viena no VEF Rīga principiālākajām pretiniecēm. Padomju Savienības čempionātos no 1958. līdz 1991.gadam komandas tikušās 53 reizes un pārsvars bijis Igaunijas vienībai (21-32). Kaimiņvalsts klubs uzvarēja arī pēdējā duelī 1991.gada PSRS čempionāta pusfināla sērijā, pēc kuras Tallinas komanda izcīnīja čempionu titulu, bet VEF Rīga ieguva bronzas medaļas.

Kopš VTB Vienotās līgas izveidošanas šīs Latvijas un Igaunijas komandas savā starpā spēlējušas 13 reižu un tagad pārsvars bijis rīdziniekiem (9-4). Abas komandas šosezon guvušas vienu uzvaru piecās spēlēs, VEF Rīga ieņemot 12.vietu, bet Kalev/Cramo 13.pozīciju 14 komandu konkurencē.

Tallinas vienības galvenais treneris ir savulaik ASK Rīga strādājušais lietuvietis Donalds Kairis.

Nākamo maču Vienotās līgas turnīrā rīdzinieki aizvadīs jau svētdien, kad viesosies pie Kazaņas Unics.

Sekmīgāk VEF Rīga šosezon spēlējusi OlyBet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā, kur ar četrām uzvarām piecās spēlēs atrodas kopvērtējuma trešajā vietā. Tikmēr Kalev/Cramo ar septiņām uzvarām septiņās spēlēs ir pirmā.

Tiesa, ne pārāk sekmīgais sezonas sākums jau veicinājis izmaiņas rīdzinieku sastāvā - pagājušajā nedēļā tika pārtraukts līgums ar amerikāņu saspēles vadītāju Ostinu Lūku, bet viņa vietā paņemts tautietis Džebrils Durems.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties play-off cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja Maskavas apgabala Himki vienību.

VEF Rīga pagājušās sezonas Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja CSKA basketbolistiem, bet Latvijas čempionātā ieguva sudrabu, finālsērijā ar 2-4 zaudējot Ventspilij.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi