Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

VEF Rīga LBL spēlē revanšējas Ventspils komandai, garantējot priekšrocības sezonas noslēgumā

Uzvaru Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta līderu spēlē svētdien izcīnīja čempione VEF Rīga, kas ar 73:61 (17:16, 24:14, 17:15, 15:16) izbraukumā pieveica Ventspils komandu.

Tā kā abu komandu pirmā apļa cīņā novembrī Ventspils uzvarēja ar sešu punktu pārsvaru, VEF Rīga garantēja panākumu savstarpējos dueļos un ieguva lielas priekšrocības pirms izslēgšanas spēlēm. VEF Rīga basketbolistiem uzvara regulārajā sezonā būs garantēta pat tad, ja viņi vēl cietīs vienu neveiksmi.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 gūtajiem punktiem bija Antans Kavaļausks, bet 12 punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles bija Ērlam Roulendam.

Savukārt Ventspils vienībā 12 punktus guva Mārtiņš Meiers, bet ar 11 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās Jānis Timma.

Spēli veiksmīgāk iesāka rīdzinieki, turpinājumā Ventspils pārņēma vadību, bet pirmās ceturtdaļas pēdējās sekundēs Dairis Bertāns panāca 17:16 un atguva vadību VEF Rīga.

Otro ceturtdaļu VEF Rīga basketbolisti sāka ar izrāvienu 8:0 un praktiski ieguva izšķirošo pārsvaru. Pēc pirmā puslaika viesi bija vadībā ar 41:30, bet pēc trim ceturtdaļām - ar 58:45.

Ceturtās ceturtdaļas vidū ventspilnieki Dāvis Lejasmeiers un Sandis Valters realizēja divus tālmetienus pēc kārtas, kas ļāva pietuvoties līdz 53:62, tomēr vairāk cīņā par uzvaru mājinieki nespēja iesaistīties.

Ventspils komanda LBL turnīrā bija uzvarējusi pēdējās desmit spēlēs pēc kārtas, bet VEF Rīga basketbolisti tagad guvuši septiņus panākumus pēc kārtas.

LBL kopvērtējumā pirmo vietu ar 12 uzvarām 13 spēlēs nu ieņem VEF Rīga komanda, kurai ar 13 uzvarām 15 spēlēs seko Ventspils. Tikmēr trešo vietu ieņem Barons kvartāls ar 17 panākumiem 26 spēlēs.

Jēkabpils komanda tikusi pie 16 panākumiem 25 cīņās, bet tai ar 15 uzvarām 26 spēlēs seko Valmiera. Sestie ar 11 uzvarām 25 spēlēs ir Jūrmala/Fēnikss basketbolisti, savukārt Jelgava ar desmit panākumiem 24 mačos atrodas septītajā pozīcijā.

Latvijas Universitātes (LU) kontā tikmēr ir 11 uzvaras 27 cīņās, bet Liepāja/Triobet kontā desmit panākumi 26 mačos. Desmito vietu ieņem biznesa augstskola Turība ar astoņām uzvarām 26 cīņās, bet Latvijas U-18 izlase iekrājusi vienu uzvaru 15 spēlēs un atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība Barons kvartāls, kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas VEF Rīga un Ventspils, kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā VEF Rīga otro reizi pēc kārtas spēkojās ar Ventspils komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi