Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga otrajā pagarinājumā izcīna smagu uzvaru pret Ogri

Valsts vicečempione VEF Rīga ceturtdien OlyBet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā savā laukumā smagā cīņā ar 111:108 (23:24, 20:20, 21:17, 23:26, 16:16, 8:5) vien otrajā pagarinājumā uzvarēja Ogri.

Ogres komandai līdz ar to ir pārtrūkusi septiņu uzvaru sērija.

VEF Rīga komandā ceturtdien ar 15 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām izcēlās Mareks Mejeris, kamēr 16 punkti un 12 atlēkušās bumbas Stīvam Zekam. Savukārt 14 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Artis Ate.

Savukārt "Ogres" sastāvā 21 punkts Jānim Pozņakam, bet 20 punktus iemeta Edgars Lasenbergs.

Abas komandas aizvadīja ļoti līdzvērtīgu spēkošanos, teju visai cīņai aizritot punkts punktā. Pirmo puslaiku ar minimālu pārsvaru noslēdza "Ogre" (44:43), tomēr otrā puslaika ievadā iniciatīvu jau pārņēma VEF Rīga basketbolisti, kuri izvirzījās vadībā ar dažu punktu pārsvaru. Viesi no Ogres gan spēlēja pašaizliedzīgi un vienmēr atrada argumentus titulēto konkurentu spēlei.

Noslēdzošajās desmit minūtēs uzplaiksnījums jau bija Ogres vienībā, kas nepilnas sešas minūtes līdz pamatlaika beigām pēc Edgara Lasenberga diviem precīziem soda metieniem panāca jau 75:69. VEF Rīga gan ātri vien atguvās un izvirzījās arī vadībā (78:77), bet pēc Mejera precīzā "sodiņa" mājinieki izvirzījās vadībā ar 84:81.

Uzreiz sekojošajā uzbrukumā ar trejaci atbildēja Renārs Magone, tādējādi rezultātam kļūstot neizšķirtam. Tiesa, Džebrils Durems 45 sekundes pirms finālsignāla iemeta divus "sodiņus", bet pēc tam pievienoja vēl vienu, atjaunojot trīs punktu vadību VEF Rīga komandai (87:84). Nepilnas astoņas sekundes pirms beigām pieredzējušais Rinalds Sirsniņš ar aukstasinīgu tālmetienu vēlreiz līdzsvaroja rezultātu uz tablo.

Kā pēdējais grozam pamatlaika izskaņā uzbruka Durems, kura caurgājiens bija neprecīzs, tāpēc cīņa turpinājās pagarinājumā. Arī tajā komandas turpināja spēkoties punkts punktā, bet pēc Durema diviem precīziem "sodiņiem" deviņas sekundes līdz papildlaika beigām VEF Rīga izvirzījās vadībā ar 103:100. Tomēr 2,8 sekundes līdz beigām noteikumi tālmetiena brīdī tika pārkāpti pret "Ogres" basketbolistu Lasenbergu. Līdz ar to viņš varēja mest soda metienus un cerēt vismaz uz otrā pagarinājuma panākšanu, kas arī izdevās, - basketbolists trāpīja visus trīs raidījumus, tāpēc cīņa turpinājās otrajā papildlaikā.

Savukārt otrajā pagarinājumā jau ar krietni pārāku sniegumu izcēlās VEF Rīga komanda, turklāt Ogrei piezīmju dēļ bija ievērojamas sastāva problēmas, kas beigās rīdziniekiem ļāva izcīnīt ļoti smagu panākumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi