Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

VEF Rīga pagarinājumā piekāpjas Avtodor basketbolistiem un nenostiprinās play-off zonā

Latvijas čempione basketbolā VEF Rīga svētdien VTB Vienotās līgas spēlēs viesos ar rezultātu 84:89 (20:15, 9:21, 26:27, 21:23, 8:13) pagarinājumā zaudēja Saratovas Avtodor komandai. VEF Rīga ar septiņām uzvarām 21 spēlēs ieņem devīto vietu Vienotās līgas kopvērtējuma tabulā, bet tāda pati bilance ir pozīciju augstāk esošajai Permas Parma komandai.

Rīdziniekiem rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Pols Kārters, 16 punktus guva Mareks Mejeris, bet ar 13 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Kendriks Brauns. Tikmēr Avtodor vienības labā 28 punktus guva Brendans Freizers, bet 27 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Kotijam Klārkam.

Spēles pirmajās piecās minūtēs VEF Rīga iekrāja sešu punktu pārsvaru (10:4), ko nodrošināja Pola Kārtera astoņi punkti, seši no kuriem tika gūti aiz trīspunktu līnijas. Pirmo ceturtdaļu viesi noslēdza ar piecu punktu handikapu (20:15), bet otrās ceturtdaļas ievadā Avtodor basketbolisti sameta astoņus bezatbildes punktus, kā rezultātā pārņēma vadību - 23:20 mājinieku labā.

Ceturtdaļas turpinājumā Saratovas vienība neļāva rīdziniekiem pārņemt vadību, panākot jau astoņu punktu pārsvaru (30:22). Pirmais puslaiks tika noslēgts ar septiņu punktu deficītu (29:36). Otrā puslaika sestajā minūtē VEF Rīga pietuvojās līdz mīnus vienam punktam (42:43), bet vadību izdevās pārņemt pāris minūtes vēlāk, kad Mareks Mejeris realizēja trejaci. Tiesa, Avtodor ātri atguva vadības grožus, ko atkal zaudēja ceturkšņa beigās pēc Kristapa Janičenoka tālmetiena - 55:53 VEF Rīga labā.

Neveiksmīgs rīdziniekiem bija ceturtās ceturtdaļas sākums, kurā tika ielaisti 12 punkti pēc kārtas, kā rezultātā viesi nonāca iedzinējos ar desmit punktiem (55:65). Arī šoreiz VEF Rīga basketbolisti atspēlējās un 51 sekundi pirms finālsvilpes Mejeris ar bumbas triecienu grozā no augšas panāca 71:72. Tāpat punkts komandas šķīra, kad Alekss Peress 20 sekundes pirms pamatlaika beigām pēc caurgājiena panāca 73:74.

Avtodor ar soda metieniem atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet piecas sekundes pirms finālsvilpes Peress ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu 77:77, līdz ar to komandām bija jāaizvada papildlaiks. Tā sākumā mājinieki ieguva četru punktu pārsvaru, taču Mejeris un Kendriks Brauns pārņēma vadību (81:80), bet vēlāk Kārters ar trejaci panāca jau plus divus punktus (84:82). Tiesa, atlikušajā pusotrā minūtē rīdzinieki pretinieku grozu neiekaroja un cieta zaudējumu ar 84:89.

Līdz Vienotās līgas regulārā čempionāta noslēgumam rīdziniekiem palikušas trīs spēles. Pēc viesošanās Saratovā nākamie divi mači būs mājās, kad 26. aprīlī Rīgā viesosies Krasnodaras Lokomotiv-Kubaņ, bet 30. aprīlī paredzēts duelis pret Astana komandu. Savukārt pamatturnīrs 5. maijā tiks noslēgts viesos pret Minskas Cmoki basketbolistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi