Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VEF Rīga papildina sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Konsolu

Latvijas vicečempione basketbolā VEF Rīga papildinājusi sastāvu ar amerikāņu saspēles vadītāju Vinsentu Konsilu, informē klubs.

Pašlaik 27 gadus vecais un 188 centimetrus garais Konsils pagājušajā sezonā spēlēja Somijā, kur Nokia komandā 49 spēlēs vidēji izcēlās ar 15,6 punktiem un 7,7 rezultatīvām piespēlēm, kas bija labākais rezultāts līgā. Tāpat basketbolists caurmērā atzīmējās ar 4,3 atlēkušajām bumbām.

"Konsils ir spēlētājs, kas daudz spēlē komandas interesēs, taču tajā pašā laikā spēj uzņemties līdera lomu spēles izskaņā un vajadzīgajos momentos. Viņam jau ir vairāku gadu pieredze Eiropas basketbolā, spēlējot dažādās valstīs. Vinsents var spēlēt fizisku basketbolu, pieņemt gandrīz jebkādu lomu un būs viens no atslēgas spēlētājiem mūsu vienībā, lai veidotu spēli, palīdzētu komandas biedriem, kā arī vajadzīgajos brīžos uzņemtos iniciatīvu," pauda rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Pirms sezonas Somijā amerikānis vienu gadu izlaida, bet pirms tam uzspēlēja arī Izraēlas un Grieķijas augstākajās līgās. Individuāli veiksmīgākā no šīm sezonām viņam bija 2014./15.gadā, kad Grieķijā viņš vidēji spēlē atzīmējās ar 10,2 punktiem, 4,8 rezultatīvām piespēlēm, 3,4 atlēkušajām bumbām un 1,2 pārtvertām bumbām.

Savukārt 2013.gadā Konsils piedalījās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā, pārstāvot Maiami Heat.

Pagājušajā sezonā VEF Rīga vietējā čempionāta finālsērijā ar 2-4 piekāpās Ventspilij, bet VTB Vienotās līgas turnīrā ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 zaudēja Maskavas CSKA basketbolistiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi