Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga pat ar izcilu tālmetienu precizitāti izlaiž vadību pret turku Gaziantep

Latvijas čempione basketbolā VEF Rīga otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra ceturtajā spēlē mājās ar rezultātu 81:85 (25:20, 19:17, 24:22, 13:26) zaudēja Turcijas klubam Gaziantep.

"VEF Rīga" sastāvā ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Artūrs Kurucs, 16 punktus guva Jānis Blūms, 14 punkti bija Lesteram Medfordam, bet pa 11 punktiem guva Roberts Stumbris un Kristijans Krajina. Debitants Ksavjers Teimss laukumā bija trīsarpus minūtes, kurās atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas čempiones basketbolisti šajā mačā iemeta 13 no 23 tālmetieniem, bet pretinieki tikpat "trejačus" grozā raidīja ar 28 mēģinājumiem.

Turcijas kluba labā 25 punktus guva Džeisons Ričs.

Spēles pirmā ceturtdaļa ritēja ātrā tempā, abām komandām spēlējot punkts punktā. Rīdzinieki bija precīzāki tālmetienos, divreiz izceļoties Medfordam, kā arī lielāks pienesums bija no rezervistu soliņa. Ceturtdaļas pēdējās minūtēs "VEF Rīga" veica septiņu punktu izrāvienu un pirmās desmit minūtes uzvarēja ar 25:20.

Otrā ceturkšņa pirmajā pusotrā minūtē divus "trejačus" grozā ieraidīja Stumbris, kurš laukuma saimniekiem panāca jau 11 punktu pārsvaru. Spēles turpinājumā Blūms realizēja trīs "sodiņus", bet mājinieki kļuva arvien paviršāki uzbrukumā, taču "Gaziantep" savas iespējas neizmantoja un puslīdz droša vadība tika saglabāta. Turklāt, tuvojoties puslaika beigām, Kurucs piecu sekunžu laikā iemeta divus tālmetienus, panākdams 42:28, bet pārtraukumā "VEF Rīga" devās ar uz pusi mazāku pārsvaru - 44:37.

Trešajā ceturtdaļā "vefiņš" turpināja precīzi uzbrukt no tālienes un vairākas reizes iekrāja 14 punktu pārsvaru. Vienubrīd viesi pietuvojās līdz mīnus astoņiem punktiem, taču Stumbris un Kurucs ar diviem "trīniešiem" atjaunoja iepriekšējo pārsvaru. 

Turcijas klubs gan ātri atspēlējās, un ceturtās ceturtdaļas ievadā komandas šķīra vairs tikai četri punkti, bet ceturtajā minūtē mājinieku nesekmīgā spēle noslēdzās ar nonākšanu iedzinējos - 70:71. Ceturtdaļas vidū Blūms ar precīzu tālmetienu izlīdzināja rezultātu (73:73), bet nedaudz vēlāk Krajina ar raidījumu no groza apakšas atguva vadību - 75:73.

Turpinājumā pāris reizes bija vadības maiņa, pretiniekiem iemetot divus tālmetienus, bet pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Medfords ar pustālo metienu panāca 81:81. Viesi no soda metienu līnijas atgriezās vadībā (82:81), savukārt "VEF Rīga" nākamie divi uzbrukumi nebija sekmīgi, kā rezultātā nācās vēlreiz pārkāpt noteikumus un 17 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 83:81 "Gaziantep" labā. Nākamajā rīdzinieku uzbrukumā Blūms pārkāpa noteikumus, līdz ar to bumba nonāca pretinieku rīcībā

Rīdzinieki turnīru sāka ar negaidītu uzvaru 80:74 pār Melnkalnes klubu Baras "Mornar", otrajā mačā ar 83:91 piekāpās Grieķijas vienībai Peristeri "Winmasters", bet trešajā spēlē ar 72:91 zaudēja Nimburkas klubam no Čehijas. Savukārt "Gaziantep" ir piedzīvojusi trīs zaudējumus. Vispirms ar 64:70 tika zaudēts Peristeri "Winmasters, tad ar 72:74 pagarinājumā - Nimburkas klubam, bet pēdējā cīņā ar 66:76 - Bambergas "Brose".

Pēc trijām kārtām tikai uzvaras C apakšgrupā ir Nimburkas ERA un Tenerifes "Iberostar", bet trīs panākumi četros mačos ir "Ņižņij Novgorod" vienībai. Divi panākumi ir Peristeri "Winmasters" kontā, viena uzvara - "Gaziantep", "VEF Rīga" un Bambergas "Brose" basketbolistiem, bet tikai zaudējumi - Baras "Mornar" klubam.

Rīdzinieki "Pafbet" Latvijas-Igaunijas basketbola līgas sacensības iesākuši ar sešām uzvarām sešās spēlēs un ir turnīra līdere, bet "Gaziantep" Turcijas čempionātā ar bilanci 2-4 ieņem desmito vietu 16 komandu konkurencē. Iepriekš savā starpā komandas nav tikušās.

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā, un šajā turnīrā debitē.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta ceturtā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai "Ventspils" vienība. Tikai pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Šogad četrās grupās spēlēs pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūs nākamajā kārtā, bet katras grupas četrām pēdējām vienībām turnīrs būs beidzies.

Aizvadītajā sezonā par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Itālijas klubs Boloņas "Segafredo Virtus".

"VEF Rīga" komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Jānis Blūms, Artūrs Kurucs, Kristaps Mediss, Roberts Freimanis, Oskars Hlebovickis, Viktors Iļjins, Verners Kohs un Roberts Stumbris, kā arī amerikāņu basketbolists Lesters Medfords, soms Aleksanders Madsens un horvāts Kristijans Krajina. Uz pārbaudes laiku pievienojies 28 gadus vecais amerikāņu saspēles vadītājs Havjērs Temss.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi