Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Rīga pievienojas saspēles vadītājs Lūks un treneris Ernšteins

Latvijas basketbola vienība VEF Rīga pastiprinājusi sastāvu ar saspēles vadītāju Ostinu Lūku un treneru korpusam pievienojies Oskars Ernšteins, ziņo klubs.

Pašlaik 23 gadus vecais Lūks gaidāmajā sezonā debitēs profesionālajā basketbolā, jo iepriekšējos četrus gadus viņš pārstāvēja Belmontas Universitātes basketbola komandu Nacionālās koledžu asociācijas (NCAA) pirmajā divīzijā.

Pagājušajā sezonā 33 spēlēs Lūkam vidēji mačā 32,8 minūtēs 9,2 punkti (trīspunktniekos 41,4% precizitāte), 7,5 rezultatīvas piespēles un 2,9 atlēkušās bumbas. Gan 2017., gan 2018.gadā basketbolists tika iekļauts savas skolas pārstāvētās konferences labāko spēlētāju izlasē.

"Pēc dažu sezonu pārtraukuma mums atkal ir spēlētājs, kurš nesen kā noslēdzis koledžas karjeru un sāks profesionāļa gaitas," komandas ziņojumā citēts VEF Rīga galvenais treneris Jānis Gailītis. "Lūks ir inteliģents basketbolists, un viņš ir komandas spēlētājs, kurš zina, kā piespēlēt un gūt punktus. Viņš savas līdzšinējās karjeras laikā parādījis līdera īpašības. Svarīgs būs viņa adaptācijas process Eiropas un vispār profesionālajā basketbolā. Ostins var izveidoties par vienu no mūsu galvenajiem spēles veidotājiem."

"Liels prieks, ka Latvijā ir izvēlējies atgriezties Ernšteins, kuram būs iespēja ikdienā strādāt pašmāju klubā ar latviešu spēlētājiem," Gailītis komentēja fiziskās sagatavotības trenera pievienošanos klubam. "Oskars ir augstākās klases speciālists, kurš darbojies pie izcilākajiem Eiropas treneriem. Tas ir liels ieguvums visiem mūsu spēlētājiem, un esam pārliecināti, ka mums būs ļoti veiksmīga sadarbība."

Savukārt pats Ernšteins pauda prieku par pievienošanos VEF Rīga. "Tā ir vadošā komanda Latvijā un konkurētspējīga dalībniece VTB Vienotajā līgā. Vēlos palīdzēt gan Latvijas basketbolam, gan VEF Rīga klubam sasniegt visaugstākos mērķus visās sacensībās, kurās startēsim. Vairākus gadus esmu strādājis ārzemēs, tāpēc liels prieks atgriezties Latvijā. Daudzus šīs komandas spēlētājus jau zinu, jo esam kopā strādājuši Latvijas valstsvienībā un dažādās nometnēs, arī ar komandas treneriem esmu bijis zināms ilgus gadus. Esmu pārliecināts, ka mums būs ļoti laba sadarbība un ieguvēji būs gan spēlētāji, gan treneri, gan visa VEF komanda jebkurā līmenī."

Ernšteins uz pastāvīgu darbu Latvijā atgriežas pēc vairāk kā desmit gadu pauzes. Prombūtnes laikā viņš ieguva plašu pieredzi un zināšanas ārzemēs. Treneris pēc vidusskolas pabeigšanas devās uz ASV, kur spēlēja Andersonas Universitātes basketbola komandā, kas sacentās NCAA otrajā divīzijā, kā arī minētajā skolā apguva kinezioloģijas novirzienu. Savās basketbolista gaitās viņš spēlējis arī Latvijas Basketbola līgā (LBL), kā arī 2009. gadā bija Latvijas studentu izlases sastāvā startam pasaules Universiādē.

Savu profesionāļa karjeru fiziskās sagatavotības trenera lomā Ernšteins uzsāka 2012.gadā darbā ar Ukrainas klubu Kijevas Budiveļņik, kur pavadīja divas sezonas, šajā laikā gatavojot komandu debijai Eirolīgā un arī spēlēm Eiropas kausā. Pēc tam viņš pārcēlās uz VTB Vienotās līgas komandu Ņižņij Novgorod, kura arī tieši tolaik aizvadīja savu pirmo Eirolīgas sezonu. Vēlāk Ernšteins devās uz Turcijas klubu Stambulas Dariššafaka, ar kuru arī piedalījās Eirolīgā.

Treneris vairāku gadu garumā strādājis ar Latvijas valstsvienību, kā arī palīdzējis dažādām Latvijas jauniešu izlasēm. Arī pašreiz Ernšteins ir Latvijas valstsvienības personāla sastāvā kā fiziskās sagatavotības treneris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi