Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Rīga svin otro uzvaru LBL finālsērijā

VEF Rīga sestdien Rīgā svinēja uzvaru trešajā Pafbet Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas spēlē, panākot vadību arī sērijā.

"VEF Rīga" savā laukumā pieveica "Ventspili" ar 88:65 (19:23, 27:14, 19:17, 24:11).

Pirmā ceturtdaļa pagāja ventspilnieku zīmē, divreiz sasniedzot septiņu punktu pārsvaru. Piektās minūtes sākumā pēc Gunta Sīpoliņa divpunktu metiena viesi panāca 9:2, bet 57 sekundes pirms ceturtdaļas beigām Lerijs Tomass ar diviem soda metieniem panāca 23:16.

13.minūtē mājinieki pārņēma vadību ar Reišona Hemondsa diviem punktiem (28:27), un vairs ne reizi viesiem netika ļaut izvirzīties vadībā, kaut gan 23.minūtē pēc Sīpoliņa trīspunktnieka viesi pietuvojās līdz 48:50.

Desmit punktu pārsvaru mājinieki pirmoreiz pārsniedza 28.minūtē (62:51), kad divus soda metienus realizēja Aleksandrs Madsens.

36.minūtē "vefieši" 20 punktu pārsniedza pēc Džeilena Railija trīspunktnieka (81:59), maču aizvadot līdz drošai uzvarai.

Uzvarētāju labā Hemondss sakrāja 25 punktus un desmit atlēkušās bumbas. 11 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Kristera Zorika kontā, bet desmit punktus guva Māris Gulbis.

Punktus guva visi desmit laukumā gājušie mājinieku basketbolisti.

Viesiem vienīgais, kurš pārsniedza desmit gūto punktu robežu, bija Sīpoliņš ar 16 punktiem.

Pirmajā mačā galvaspilsētā ar 94:80 pārāka bija "VEF Rīga" komanda, bet otrajā spēlē trešdien ventspilnieki mājās revanšējās ar 93:88.

Nākamās spēles notiks otrdien Ventspilī un ceturtdien Rīgā, un, ja nepieciešams, 21.maijā - Ventspilī, bet 23.maijā - Rīgā.

"VEF Rīga" bilance šosezon cīņās ar Latvijas komandām ir 33-3, un jau izcīnīti tituli "Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) un "Užavas" kausa izcīņā. "Ventspils" bilance bijusi pieticīgāka (27-10). Latvijas kausa izcīņā izdevās tikt līdz finālam, bet LIBL turnīra izskaņa bija ļoti neveiksmīga, vispirms neizmantojot iespēju ieņemt otro vietu pamatturnīrā un tad ceturtdaļfinālā zaudējot Hābnēmes "Viimsi" no Igaunijas. Arī LBL pusfinālā uzvara pār "Ogri" devās rokās tikai piecās spēlēs.

"Ventspils" 21.reizi spēlē LBL finālā, kas ir rekords, kamēr "VEF Rīga" šis ir 12.fināls, turklāt rīdziniekiem šī sērija ir nepārtraukta, kas arī ir rekords.

Abas komandas izšķirošajā sērijā tiekas desmito reizi. Līdz šim bilance ir 7-2 "VEF Rīga" labā.

Mārim Gulbim, kurš "Ventspils" sastāvā jau septiņas reizes piedalījies cīņās par Latvijas čempionu zeltu, šī ir astotā finālsērija (2-5).

Sērijā par bronzas medaļām "Ogre" ar 2-0 ir vadībā pret "Latvijas Universitāti" (LU).

Pusfinālā "Ventspils" sērijā pieveica "Ogri" ar 3-2, bet "VEF Rīga" - LU ar 3-0.

"Ventspils", tāpat kā "VEF Rīga", bija viena no divām Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) labākajām pašmāju vienībām un vietu pusfinālā nodrošināja automātiski.

Šosezon abas komandas LIBL tikušās divas reizes, abās pie panākuma tiekot mājiniekiem. Pirmajā cīņā Rīgā "VEF Rīga" uzvarēja ar 93:57, bet otrajā cīņā Kurzemē "Ventspils" bija pārāka ar 87:81.

Pērn Latvijas meistarsacīkstēs uzvarēja "VEF Rīga", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica "Ventspili".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi