Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

VEF Rīga Vienotās līgas ceturtdaļfināla mačā vareno CSKA uzņems Liepājā

Latvijas čempionvienība basketbolā VEF Rīga gaidāmo VTB Vienotās līgas ceturtdaļfināla sērijas 24.maija mājas spēli pret Maskavas CSKA rīkos Liepājā, jo Arēna Rīga šajā periodā nav pieejama, vēsta klubs.

Sērijas sākums sākotnēji bija paredzēts 24.maijā Maskavā, pēc tam sekotu divi mači 27. un 29.maijā Latvijā, bet pēc tam, ja nepieciešams, nākamie divi dueļi norisinātos Krievijas galvaspilsētā. Tiesa, tagad sērija tiks uzsākta savā laukumā, taču Latvijā norisināsies tikai viens mačs.

"Diemžēl nelaimīgas apstākļu sakritības dēļ "Arēna Rīga" ir aizņemta tajā laikā, kad paredzēta VTB Vienotās līgas izslēgšanas turnīra pirmās kārtas mājas spēle pret Maskavas CSKA. Šis periods "Arēnas Rīga" kalendārā tika rezervēts ļoti sen - jau pagājušajā gadā, tāpēc objektīvu iemeslu dēļ spēli nevaram rīkot Rīgā. Toties esam gandarīti, ka kopā ar Liepājas domi un jaundibinātā Liepājas basketbola kluba palīdzību izdevies atrast risinājumu par CSKA uzņemšanu Liepājas Olimpiskajā centrā," "VEF Rīga" citē kluba valdes priekšsēdētāja Edgara Jaunupa teikto.

Neskaitot Rīgu, vēl tikai Liepājā ir visa atbilstošā infrastruktūra, lai uzņemtu CSKA.

"Ticam, ka šādas spēles norise Liepājā būs lieli sporta svētki, aizraujošs piedzīvojums un viens no šā gada lielākajiem vasaras pasākumiem šajā pilsētā. Turklāt "Vefiņā" ir vairāki spēlētāji ar saikni no Liepājas, ieskaitot komandas kapteini Mareku Mejeri, kuram tā būs vistiešākā atgriešanās savās mājās," pauž Jaunups.

Viņš ir pārliecināts, ka, neskatoties uz pēkšņajām izmaiņām, Liepājas puses profesionalitāte un kluba pieredze, rīkojot spēles dažādās Latvijas pilsētās, rod pārliecību, ka viss tiks sarīkots augstākajā līmenī.

"Tajā pašā laikā šāda situācija aktualizē diskusiju par nepieciešamību pēc vēl vienas mūsdienīgas sporta spēļu arēnas Rīgā, jo ar esošo reizēm nepietiek. Piemēram, "Arēnas Rīga" aizņemtības dēļ Rīgas "Dinamo" savas oficiālās spēles ir rīkojis ārpus Rīgas, pagūstot viesoties arī Liepājā. Tas gan nav pārmetums "Arēnai Rīga", bet drīzāk norāda uz vajadzību pēc vēl vienas modernas halles, lai galvaspilsētā biežāk notiktu augstākā līmeņa sporta pasākumi," secina Jaunups.

"VEF Rīga" iekļūšanas Vienotās līgas ceturtdaļfinālā dēļ tika pielāgots "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas kalendārs.

Finālsērija līdz četrām uzvarām 19. un 21.maijā sāksies Ventspilī, bet tā turpināsies tikai pēc tam, kad valsts čempioni "VEF Rīga" būs aizvadījuši trīs mačus VTB Vienotās līgas izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā.

Ja "VEF Rīga" zaudēs visās trijās spēlēs, tai sezona Vienotajā līgā būs noslēgusies. Tādā gadījumā LBL fināls atsāksies 31.maijā "Arēnā Rīga". Ja tomēr rīdziniekiem cīņā pret spēcīgo CSKA veiksies labāk, vietējā čempionāta fināla kalendārs tiks pārskatīts.

Savukārt pēc 31.maija LBL finālā vēl viens mačs Rīgā iecerēts 2.jūnijā. Nepieciešamības gadījumā pēc tam būs cīņas 4.jūnijā (Ventspilī), 6.jūnijā (Rīgā) un 8.jūnijā (Ventspilī).

Publicēta

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi