Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

VEF Rīga viesos zaudē Kazahstānas klubam Astana; viss izšķirsies Rīgā

Latvijas čempionvienība basketbolā VEF Rīga pirmajā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) astotdaļfināla spēlē trešdien izbraukumā ar rezultātu 76:89 (20:18, 23:18, 12:26, 21:27) zaudēja Kazahstānas komandai Astana.

Rezultatīvākā spēlētāja godu VEF Rīga komandā ar 12 gūtiem punktiem dalīja lietuvieši Antans Kavaļausks un Donāts Zavacks, kā arī Dairis Bertāns. Amerikāņa Viljama Denjelsa kontā 11 punkti, bet pie desmit punktiem tika Kristaps Janičenoks.

Savukārt Astana vienības labā 19 punktus guva amerikānis Deivids Saimons, bet 18 punkti serba Branko Cvetkoviča kontā.

Spēles pašā ievadā vadībā pabija abas komandas, bet pirmie pie iniciatīvas tika VEF Rīga pārstāvji, pirmās ceturtdaļas vidū iegūstot sešu punktu pārsvaru. Divu minūšu laikā pārsvars tika palielināts vēl par punktu, tomēr ceturtdaļas izskaņā laukuma saimnieki izcēlās ar septiņu punktu gājienu un uz brīdi rezultātu izlīdzināta. Pirmo ceturtdaļu rīdzinieki noslēdza ar divu punktu pārsvaru, bet otrās ceturtdaļas pirmajā pusē veica 9:3 izrāvienu, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 29:21.

 

Otrās ceturtdaļas otrā puse aizritēja rezultatīvā cīņā, pārsvaru gan viesiem nemainīgi saglabājot. Divas minūtes pirms puslaika beigām VEF Rīga panāca 38:29 savā labā, bet līdz iešanai atpūtā, neskatoties uz nepārliecinošu sniegumu aizsardzībā, no pārsvara izsēja tikai divus punktus - 43:36.

Trešo ceturtdaļu VEF Rīga komanda aizvadīja ļoti neveiksmīgi, laukumā pilnībā izpaužoties mājinieku pārsvaram. Pirmajās četrās ceturtdaļas minūtēs Astana veica izrāvienu ar 13:4 un pārņēma vadību. Pēc tam, kad rīdzinieki bija atspēlējušies, laukuma saimniekiem padevās vēl viens veiksmīgs izrāviens, pēdējās četras ceturtdaļas minūtes uzvarot ar 10:2. Tādējādi pirms noslēdzošajām desmit cīņas minūtēm vadībā ar 62:55 atradās Astana komanda.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā mājinieku pārsvars sasniedza desmit punktu atzīmi, bet līdz tās vidum rīdzinieki, pateicoties veiksmīgam sniegumam aizsardzībā, sāncenšu handikapu samazināja uz pusi. Tiesa, minūtes laikā Astana atjaunoja desmit punktu pārsvaru, bet pāris brīžus vēlāk panāca jau 78:65 savā labā. Divas minūtes pirms cīņas beigām VEF Rīga atradās iedzinējos jau ar 67:87, bet atlikušajā laikā atguva vien pāris punktus.

Šajā mačā VEF Rīga pārtrauca savu desmit uzvaru sēriju.

Sērija ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām. Otrā un nepieciešamības gadījumā arī trešā spēle piektdien un sestdien tiks izspēlēta Arēnā Rīga.

Abas komandas iepriekšējo reizi savā starpā tikās pagājušajā sezonā, kad abās spēlēs pārāki bija VEF Rīga basketbolisti - vispirms bija uzvara viesos (83:73), tad panākums Rīgā (84:62).

Turnīra ceturtdaļfinālā šī dueļa uzvarētāja sacentīsies ar Krievijas komandu Maskavas apgabala Himki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jansonei 14. vieta Eiropas junioru kausa posmā

Jaunā triatloniste Beāte Jansone svētdien izcīnīja 14. vietu Eiropas junioru kausa posmā Serbijā. Kopumā šajā nedēļas nogalē starptautiska līmeņa sacensībās startēja septiņi Latvijas sportisti.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi