Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga VTB līgas regulāro čempionātu noslēdz ar zaudējumu Avtodor

Latvijas vicečempione basketbolā VEF Rīga VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta noslēdzošajā mačā viesos ar 84:96 (23:23, 22:24, 19:21, 20:28) piekāpās Saratovas Avtodor.

"VEF Rīga" ar 11 uzvarām 24 spēlēs regulārajā turnīrā ieņēma septīto vietu un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā spēkosies ar latvieša Jāņa Timmas pārstāvēto Sanktpēterburgas "Zeņit", kas regulāro turnīru noslēgs otrajā pozīcijā.

Latvijas komandā ar 17 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Alekss Gordons, kurš realizēja piecus tālmetienus. Tikmēr 15 punkti Mārtiņam Meieram, 13 punkti Kristoferam Ričardsam, bet 11 punktus guva Armands Šķēle.

"Avtodor" komandu ar 35 punktiem kaldināja Niks Minerats, kurš kļuvis par Vienotās līgas šīs sezonas rezultatīvāko spēlētāju.

Pateicoties Marekam Mejerim un Šķēlem, "VEF Rīga" pirmajās divās minūtēs izvirzījās vadībā ar 7:2, taču pārsvars tika ātri izsēts. Turpinājumā "Avtodor" pārņēma vadību, taču Latvijas komanda pirmās ceturtdaļas beigās panāca pretiniekus, piecas sekundes pirms ceturkšņa beigām Aleksam Gordonam ar precīzu tālmetienu panākot neizšķirtu 23:23.

Arī otrajā ceturksnī cīņa aizritēja līdzīgi, turklāt tā vidū komandas trīs minūtes nespēja gūt punktus. Pirmie no "sausā" perioda atguvās rīdzinieki, kuri ieguva četru punktu pārsvaru (35:31), taču "Avtodor" tālāk Latvijas klubu nepalaida. Arī otro ceturksni ar precīzu tālmetienu noslēdza Gordons, taču "VEF Rīga" pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos ar 45:47.

Arī trešais ceturksnis aizritēja līdzīgā cīņā, bet ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē rīdzinieki iemeta vien sešus punktus, kamēr pretinieki atbildēja ar 16, kas viņiem ļāva panākt 14 punktu pārsvaru (84:70). Pamatlaika pēdējās piecās minūtēs "VEF Rīga" neatguvās un cieta zaudējumu

Zīmīgi, ka šodien "VEF Rīga" galvenajam trenerim Jānim Gailītim aprit 32 gadi.

"Avtodor" mačs pret rīdziniekiem bija noslēdzošais šajā sezonā, jo komanda ar astoņiem panākumiem 24 spēlēs palika ārpus pirmā astotnieka, jau pirms tam zaudējot izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā.

"Avtodor" komandā šīs sezonas laikā bijušas lielas izmaiņas - notikušas izmaiņas gan treneru, gan spēlētāju sastāvos. Tiesa, līdzīga prakse Saratovā bijusi arī iepriekšējos gados.

Pēdējās nedēļas laikā "Avtodor" komandai bijušas divas spēles. 16. aprīlī viesos Saratovas basketbolisti izrādīja lielu pretestību Krasnojarskas "Jeņisej", zaudējot vien mača galotnē ar 92:97, bet 20.aprīlī izbraukumā ar 78:89 zaudēja "Zeņit" vienībai.

"VEF Rīga" klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas, bet tikai otro reizi tam izdevies iekļūt izslēgšanas turnīrā. Pirms četriem gadiem ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 tika zaudēts Maskavas apgabala "Himki" komandai.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaunpienācēju Permas "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi