Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ventspils basketbolisti dalību Izaicinājuma kausā noslēdz ar vēl vienu zaudējumu

Latvijas vicečempioni basketbolā Ventspils Eiropas Izaicinājuma kausa otrā posma noslēdzošajā spēlē otrdien izbraukumā ar rezultātu 71:80 (18:19, 24:23, 15:25, 14:13) zaudēja Krievijas komandai Ļubercu Triumf.

Jau pirms noslēdzošās otrā posma cīņas Ventspils komanda bija zaudējusi izredzes kvalificēties Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālam.

Ventspils komandas labā 15 punktus guva Akselis Vairogs, kurš to iespēja jau pirmajā puslaikā, un Māris Gulbis, bet 14 punktus iekrāja Ronalds Zaķis.

Tikmēr uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 13 punktiem bija amerikānis Džeremijs Čepels.

Spēles pirmajās minūtēs Ventspils komanda vairākas reizes izvirzījās vadībā ar divu punktu pārsvaru, bet pēc trim nospēlētām minūtēm vadību pirmoreiz pārņēma mājinieki (8:6). Turpinājumā Triumf divreiz spēja panākt trīs punktu pārsvaru, bet pirmo ceturtdaļu viesi noslēdza ar viena punkta deficītu (18:19).

Otrās ceturtdaļas ievadā Ventspils vienība spēja tikt galā ar pretinieku pārspēku groza apakšā un pirmoreiz izvirzījās vadībā ar četru punktu pārsvaru (25:21). Ceturtdaļas vidū viesi varēja baudīt jau septiņu punktu pārsvaru, bet pēc veiksmīga snieguma uzbrukumā un pretinieku nesportiskās piezīmes spēja pārsvaru turpinājumā saglabāt. Ceturtdaļas izskaņā gan mājinieki guva septiņus punktus pēc kārtas un panāca neizšķirtu (35:35), bet rezultatīvā ceturtdaļas izskaņā ventspilnieki vien pēdējā sekundē ļāva Triumf komandai vēlreiz panākt neizšķirtu - 42:42.

Trešās ceturtdaļas sākumā laukuma saimnieki pēc 8:0 izrāviena panāca astoņu punktu pārsvaru (52:44), ko turpinājumā ļoti pārliecinoši nosargāja. Ceturtdaļas pašās beigās Triumf basketbolisti pirmoreiz panāca desmit punktu pārsvaru (65:55 un 67:57).

Noslēdzošajā ceturtdaļā mājinieki šķietami pārliecinoši kontrolēja cīņas gaitu, bet trīs ar pusi minūtes pirms mača beigām viesi panāca piecu punktu deficītu - 66:71. Ventspils komandai pēdējā minūtē izdevās pietuvoties līdz tikai divu punktu atstatumam, tomēr mājinieki atbildēja ar precīzu tālmetienu un tādējādi nodrošināja uzvaru.

Slimības dēļ šajā mačā ventspilniekiem nepalīdzēja amerikānis Lorenco Viljamss.

Kā zināms, iepriekšējā nedēļā ventspilnieki izbraukumā ar rezultātu 72:74 dramatiskā cīņā zaudēja Francijas čempionāta vienībai Dijon Basket. Šajā spēlē nācās atvadīties arī no cerībām par ceturtdaļfinālu, jo šī cīņa bija obligāti jāuzvar.

Aizvadītajās sešās K apakšgrupas spēlēs Latvijas komanda piedzīvoja piecus zaudējumus.

Grupas pirmajā spēlē Turcijā tika zaudēts vietējai Gaziantepas Royal komandai ar 61:72, bet pēc tam savā laukumā ar 69:59 tika uzvarēta Dijon Basket. Vēlāk ar 66:71 nācās mājās piekāpties Triumf priekšā, bet otrā apļa pirmajā spēlē kurzemnieki savā laukumā ar 46:71 kapitulēja Royal vienībai.

Šobrīd K apakšgrupā piecas uzvaras piecos mačos ir Royal, bet otrajā vietā ar četriem panākumiem sešās cīņās atrodas Triumf, savukārt pēc tam ar vienu uzvaru seko Dijon Basket un Ventspils.

Kā zināms, Ventspils basketbolisti tikai pirmā posma pēdējā mačā sev nodrošināja turpmāku dalību Izaicinājuma kausā, kad apakšgrupas pēdējā cīņā ar rezultātu 61:56 savā laukumā pieveica Austrijas spēcīgāko vienību Vīnes Zepter. Ar četrām uzvarām sešās spēlēs Kurzemes komanda C apakšgrupā ieņēma otro vietu aiz Igaunijas kluba Tartu Rock.

Otrajā posmā pēc divu apļu turnīra divas labākās vienības no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kurā uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Ventspils nespēja kvalificēties Eiropas Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālam, kaut pirmajā posmā cīnījās bez zaudējumiem. Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā Ventspils ar 1-4 piekāpās VEF Rīga komandai, sudraba medaļas iegūstot trešo gadu pēc kārtas, bet Baltijas Basketbola līgā (BBL) Ventspils kļuva par pirmo klubu no Latvijas, kas triumfējis sacensībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi