Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ventspils basketbolisti gūst 4 punktus ceturtdaļā, kapitulējot Strautiņa pārstāvētajai Itālijas komandai

Trešajā ceturtdaļā gūstot tikai četrus punktus, Latvijas vicečempione basketbolā Ventspils otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas sestās kārtas spēlē savā laukumā ar 55:66 (18:15, 17:21, 4:20, 16:10) zaudēja latvieša Artūra Strautiņa pārstāvētajai Itālijas komandai Kapo d'Orlando SikeliArchivi, kam tā bija pirmā uzvara turnīrā.

Ventspils rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Aigars Šķēle, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas, savukārt deviņus punktus pievienoja Emanuēls Ubilla, kamēr astoņus - Bleiks Hamiltons.

Tikmēr atzīstamu maču aizvadīja Strautiņš, kurš laukumā pavadītajās 23 minūtēs un 21 sekundē iemeta septiņus punktus. Latvietis grozā raidīja vienu no trim divpunktu metieniem, vienu no pieciem tālmetieniem un divus no četriem "sodiņiem". Tāpat Strautiņa kontā astoņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, divas piezīmes un desmit efektivitātes punkti.

Šī mača rezultātu ar trīspunktnieku atklāja Šķēle, tomēr pēc tam viesi no Itālijas guva sešus punktus pēc kārtas, pārņemot vadību. Pirmajā spēles puslaikā starp abām vienībām gan bija vērojama diezgan līdzvērtīga cīņas, kas nebija no rezultatīvākajām. Sākuma ceturksnī vadībā atradās te viena, te otra komanda, bet pirmās desmitminūtes noslēgumā Ventspils ieguva nelielu iniciatīvu un pārtraukumā devās ar trīs punktu vadību - 18:15.

Otrajā ceturtdaļā komandas turpināja cīnīties līdzvērtīgi, tomēr vadībā vismaz pirmajās minūtēs atradās ventspilnieki. Pēc vēl viena Šķēles tālmetiena mājinieki ieguva piecu punktu vadību (26:21), tomēr tālāk atrauties neizdevās. Pirmajā puslaikā pie diezgan liela spēles laika tika arī Strautiņš, pēc kura rezultatīvās piespēles polis Jakubs Vojcehovskis trīs minūtes līdz pirmā puslaika beigām izvirzīja vadībā jau SikeliArchivi komandu (29:28). Drīz pēc tam Strautiņš bija precīzs arī no tālmetiena līnijas, panākdams 32:30. Lai arī Ventspils pēc tam vadību atguva, Kapo d'Orlando komandas basketbolisti pēdējos pāris uzbrukumos bija sekmīgāki, kas pirmo puslaiku ļāva noslēgt ar 36:35 vadību.

Ventspils basketbolistiem pagalam neveiksmīga bija trešā ceturtdaļa, kuras laikā kopumā izdevās gūt tikai četrus punktus. Mājinieki uzbruka ar ļoti vāju precizitāti, kamēr viesiem ar groza iekarošanu nebija nekādu problēmu. Līdz ar to trešās ceturtdaļas pēdējā minūtē SikeliArchivi panāca jau 19 punktu pārsvaru (56:37).

Ceturtajā ceturtdaļā ventspilnieki gan spēlēja sekmīgāk, taču abas komandas punktus guva līdzvērtīgi. Šī ceturkšņa viducī Latvijas vienība pietuvojās līdz 12 punktu atstatumam (49:61), kas atgrieza intrigu par uzvaru šajā duelī, tomēr uzreiz pēc tam Kapo d'Orlando komanda guva vairākus punktus pēc kārtas. Divas minūtes līdz beigām Ventspils leģionārs Ubilla panāca 55:66, bet pēc tam abas komandas vairāk kā minūti neguva nevienu punktu un ar šādu rezultātu sākās noslēdzošā pamatlaika minūte.

Tiesa, iesaistīties cīņā par uzvaru Ventspils tā arī nespēja, ciešot diezgan drošu zaudējumu.

Kopvērtējumā pa četrām uzvarām piecās spēlēs ir Neptūnas, MHP Riesen un Iberostar komandām, kurām ceturtajā pozīcijā ar trim uzvarām sešās cīņās seko Ventspils.

Pa divām uzvarām piecās spēlēs ir Gaziantep un Elan, kamēr septītā ar vienu uzvaru ir PAOK, kam ar vienu panākumu sešos mačos seko SikeliArchivi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi