Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ventspils basketbolisti izcīna pirmo uzvaru šīs sezonas FIBA Čempionu līgā

Aizvadītās sezonas Latvijas labākā komanda Ventspils otrdien svinēja pirmo uzvaru šīs sezonas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas regulārajā čempionāta.

Ventspils A apakšgrupas trešajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 86:80 (23:20, 27:23, 17:15, 19:22) pārspēja Turcijas klubu Bandirmas Banvit.

Ventspilniekiem pa 16 punktiem sameta Rihards Lomažs un amerikānis Džonatans Erledžs, 14 punkti bija Mārim Gulbim, bet ar astoņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Ārons Džonsons.

Debiju Ventspils komandā piedzīvoja gvinejiešu izcelsmes amerikāņu centra spēlētājs Usmans Dramē, kurš 13 minūtēs guva četrus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr pretiniekiem ar 18 punktiem atzīmējās amerikānis Markuss Torntons, bet 16 punktus guva meksikānis Alekss Peress, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Ventspils principiālajā pretiniecē VEF Rīga komandā.

Mača pirmajās piecās minūtēs cīņa ritēja punkts punktā, bet ceturtdaļas otrajā pusē, galvenokārt pateicoties Lomaža rezultativitātei, tika iekrāts septiņu punktu pārsvars (23:16), kas līdz ceturkšņa beigām tika sadeldēts līdz trim punktiem (23:20).

Otrās ceturtdaļas sākumā viesi izlīdzināja rezultātu, bet vadību ar vēl vienu precīzu trejaci atjaunoja Lomažs. Turpinājumā ventspilnieki pakāpeniski palielināja savu pārsvaru līdz ceturkšņa vidū Džonatans Erledžs ar tālmetienu panāca jau desmit punktu handikapu (35:25), bet nedaudz vēlāk Kurzemes kluba jaunieguvums Usmans Dramē nodrošināja jau plus 12 punktus. Ceturtdaļas otrajā pusē Banvit nedaudz samazināja mājinieku pārsvaru, Ventspilij pārtraukumā dodoties ar rezultātu 50:43 savā labā.

Trešajā ceturksnī laukuma saimnieku pārsvars turējās desmit punktu robežās. Spēles nogriežņa otrajā pusē lielākās problēmas aizsardzībā sagādāja Peress, kurš neļāva Ventspilij vēl vairāk attālināties, Kurzemes klubam pirms ceturtās ceturtdaļas atrodoties vadībā ar 67:58.

Ar Peresa gādību Banvit ceturtās ceturtdaļas sākumā ventspilnieku pārsvaru sadeldēja līdz pieciem punktiem (67:62), taču ceturkšņa vidū Erledzš un Ingus Jakovičs nedaudz nostiprināja mājinieku vadību - 76:68. Nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām viesi pietuvojās līdz četru punktu deficītam, bet minūti vēlāk pēc Peresa trīspunktu gājiena komandas šķīra vairs tikai trīs punkti - 80:77 Ventspils labā.

Sākoties pamatlaika pēdējai minūtei, Erledžs nedaudz palielināja kurzemnieku vadību (82:77). Turpinājumā vienu no diviem soda metieniem iemeta Ārons Džonsons (83:77), uz ko desmit sekundes pirms finālsvilpes ar trīspunktu gājienu atbildēja Džordans Morgans. Tiesa, pēc pretinieku tehniskās piezīmes Lomažs no soda metienu līnijas panāca 84:80. Spēles pēdējās sekundēs Ventspils vadību neizlaida un svinēja svarīgu uzvaru ar rezultātu 86:80.

Vēl otrdien A apakšgrupā Spānijas klubs Mursijas UCAM viesos ar rezultātu 72:51 (19:10, 8:17, 19:20, 26:14) pārspēja Krievijas vienība Ņižņij Novgorod.

Vēlāk šajā apakšgrupā tiksies Polijas čempione Vloclavekas Anwil un Avelīno Sidigas no Itālijas, kā arī Vācijas vienība Ludvigsburgas MHP Riesen un Francijas komanda Le Mans.

Jau ziņots, ka pirmajā turnīra mačā ventspilnieki ar 78:99 zaudēja Anwil, bet otrajā cīņā ar 85:91 piekāpās UCAM. Tikmēr Banvit sezonu iesāka ar divām uzvarām.

Latvijas čempione Ventspils šajā starpsezonā papildinājusi sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, kā arī pievienojušies leģionāri Bīns, Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

Tiesa, jau sezonas sākumā ventspilniekus piemeklējušas sastāva problēmas, jo pleca traumas dēļ vairākus mēnešus nevarēs spēlēt Antrops, kā arī laukumā vēl nav atgriezies Blaus.

Nolūkā stiprināt garo galu Ventspils noslēgusi pārbaudes laika līgumu ar iepriekš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ņujorkas Knicks sistēmā esošo centru Usmanu Dramē.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

Ventspils iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi