Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspils basketbolisti zaudē arī otrajā FIBA Čempionu līgas spēlē

Aizvadītās sezonas Latvijas čempione Ventspils otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas B grupas mačā izbraukumā ar 85:91 (17:21, 21:18, 20:28, 27:25) piekāpās Spānijas klubam Mursijas UCAM.

"Ventspils" sastāvā pa 17 punktiem rezultatīvākais bija Ingus Jakovičs, bet Ārons Džonsons pievienoja 15 punktus. Savukārt 14 punkti Rihardam Lomažam, kamēr 13 punktus iemeta Entonijs Bīns.

"Ventspils" basketbolisti labi iesāka šo maču, pēc Māra Gulbja tālmetiena ceturtajā minūtē izvirzoties vadībā ar 9:2. Pēc tam gan cīņa turpinājās līdzvērtīgāk, jo ar punktu gūšanu sekmīgāk klājās arī Mursijas komandas basketbolistiem. Latvijas čempioni gan ilgu laika sprīdi turējās vadībā ar pāris punktu atstatumu, bet noslēdzošās pirmās ceturtdaļas divās minūtēs UCAM ar 8:0 pārņēma vadību. Pirmās desmit minūtes šajā mačā līdz ar to noslēdzās ar 20:17 par labu Spānijas klubam, bet situācija mainījās pirmā puslaika turpinājumā.

Lai arī vēl otrās ceturtdaļas ievadā UCAM palielināja pārsvaru līdz pieciem punktiem, Gulbis un Džonatans Erledžs atbildēja ar pieciem gūtiem punktiem pēc kārtas, viesiem no Kurzemes panākot neizšķirtu. Vēl pāris minūtes neliels pārsvars piederēja Mursijas vienībai, tomēr pēc tam iniciatīva pārgāja "Ventspils" pusē - Latvijas čempioni pēc Lomaža tālmetiena 15.minūtē izvirzījās vadībā ar 32:26.

Turpmākajās minūtēs ventspilnieki turējās gana drošā atstatumā, tomēr pirmā puslaika beigās iestrēga viņu uzbrukums, kas mājiniekiem priekšpēdējā minūtē ļāva atkal pārņemt vadību (37:36). Lai arī šķita, ka pirmais puslaiks noslēgsies ar nelielu UCAM pārsvaru, pēdējās sekundēs divpunktu metienu realizēja "Ventspils" leģionārs Ārons Džonsons, panākdams neizšķirtu 38:38.

Mursijas komandai otrajā puslaikā izdevās pārņemt vadību un iniciatīvu. Vēl pirmajās minūtēs vienības cīnījās punkts punktā, bet trešā ceturkšņa noslēdzošajā minūtē mājinieku pārsvars pieauga jau līdz deviņiem punktiem (64:55).

"Ventspils" basketbolistiem klājās grūti ar atspēlēšanos, turklāt mazāk nekā deviņas minūtes līdz pamatlaika beigām Emanuela Katē divpunktnieks UCAM ļāva panākt jau 14 punktu vadību (72:58). Lai arī spēles laiks vēl bija gana, Latvijas čempionvienība nespēja lauzt cīņas gaitu, turklāt Mursijas kluba spēlētāj ļoti veiksmīgi nospēlēja tieši svarīgākajos brīžos vai situācijās, kad pretiniekiem var rasties kaut mazākās izredzes atspēlēties.

Noslēgumā "Ventspils" otrdien piedzīvoja zaudējumu ar 85:91, rezultāta starpību samazinot vien uz pretinieku vairākām kļūdām noslēdzošajā minūtē.

Abu vienību cīņa notika B grupas ietvaros, kur vēl otrdien Turcijas klubs Bandirmas "Banvit" savā laukumā ar 96:67 (20:15, 16:17, 31:15, 29:20) uzvarēja Francijas komandu "Le Mans", tiekot pie savas otrās uzvaras turnīrā.

Jau ziņots, ka pirmajā turnīra mačā ventspilnieki ar 78:99 savā laukumā zaudēja Polijas čempionei Vloclavekas "Anwil".

Vēl šajā grupā spēlē Avelīno "Sidigas" no Itālijas, Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod" un Vācijas vienība Ludvigsburgas "MHP Riesen".

Latvijas čempione "Ventspils" šajā starpsezonā papildinājusi sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, kā arī pievienojušies leģionāri Entonijs Bīns, Džonatans Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

"Ventspils" iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi