Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspils basketbolistiem uz pārbaudes laiku pievienosies amerikānis Šorts

Latvijas basketbola komandai Ventspils svētdien uz divu nedēļu pārbaudes laiku pievienosies Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) spēlējušais amerikānis Tīdžejs Šorts, sarunā ar aģentūru LETA teica kluba valdes loceklis Ralfs Pleinics.

Piektdien sociālajā vietnē Twitter sporta portāls Sportando vēstīja, ka basketbola klubs Ventspils panācis vienošanos ar ASV dzimušo saspēles vadītāju Šortu, kurš pagājušajā sezonā NCAA čempionātā Kalifornijas universitātes UC Davis komandā vidēji spēlē izcēlās ar 15,2 punktiem, 4,7 atlēkušajām bumbām un 4,3 rezultatīvām piespēlēm.

Sarunā ar aģentūru LETA Pleinics apstiprināja, ka klubs uz pārbaudes laiku savām rindām piesaistījis 175 centimetrus garo Šortu.

"Spēlētājs Ventspilī būs uz divu nedēļu pārbaudes laiku. Šorts šeit ieradīsies svētdien un ceram, ka jau nākamās nedēļas beigās viņš aizvadīs spēles," teica Pleinics.

Kluba valdes loceklis atklāja, ka Šorts ventspilniekus ieinteresējis tāpēc, ka vienībā akūti nepieciešams vēl viens saspēles vadītājs, tomēr amerikānim piemīt arī vairākas lieliskas prasmes spēles veidošanā.

"Dotajā brīdi mums ir tikai viens saspēles vadītājs Mārcis Vītols. Tajā sastāvā, kuru mēs komplektējam, Vesam Vašpūnam nebija paredzēta ilgstoša loma kā saspēles vadītājam. Tāpēc Mārcim spēlēt 35 - 40 minūtes mačā ir ļoti grūti," norādīja Pleinics. "Sezonas sākumā mūsu rīcībā bija arī Džeilons Teits, tomēr ar viņu darba attiecības tika pārtrauktas, tāpēc vietā meklējām citu spēlētāju."

"Šorta stiprās puses ir "pick and roll" sadarbība, kā arī spēles organizēšana un agresīva aizsardzība. Šīs ir tieši tās kvalitātes, kas mums vajadzīgas, tādēļ turpinām būvēt komandu. Jācer, ka viņš tās prasmes, kuras demonstrēja koledžas basketbolā, spēs arī realizēt pieaugušo līmenī."

Pleinics atklāja, ka detalizēta saruna par nākotnes plāniem ar Šortu nav bijusi, bet viņš nešaubījās, ka spēlētājs varētu dot pienesumu Ventspils komandai.

"Nešaubos, ka spēlētājs palīdzēs komandai, kas kaut kādā mērā palīdzēs arī viņam pašam. Mums ir nepieciešams kolektīva spēlētājs, kurš ir gatavs spēlēt tik daudz, cik to ļaus treneris konkrētajā spēlē," norādīja kluba valdes loceklis.

Kurzemnieki ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem trešo vietu Latvijas-Igaunijas līgā, bet pērn"Ventspils" basketbolisti tika kronēti par Latvijas-Igaunijas līgas čempioniem, kamēr pašmāju meistarsacīkstēs izcīnīja sudrabu.

Iepriekšējās trīs sezonas Ventspils komanda spēlēja FIBA Čempionu līgā, bet šogad nepārvarēja Eiropas trešā spēcīgākā klubu turnīra kvalifikāciju. Šī iemesla dēļ šogad ventspilnieki startē FIBA Eiropas kausā, kur pirmajā spēlē mājās ar rezultātu 95:77 tika pārspēta Vācijas vienība Baireitas Medi.

Šobrīd komandas sastāvu veido Māris Gulbis, Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolisti Vess Vašpuns un Raiens Luters.

Komandu vada galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistē Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi