Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ventspils papildina sastāvu ar amerikāņu aizsargu Teitu

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempione un Latvijas vicečempione Ventspils papildinājusi sastāvu ar amerikāņu aizsargu Džeilonu Teitu, ziņo klubs.

Iepriekšējo sezonu 24 gadus vecais amerikānis pavadīja Somijas komandā Tamperes Pyrinto. Teits vadīja komandas saspēli, aizvadot 42 spēles, vidēji gūstot 14 punktus, izcīnot trīs atlēkušās bumbas un veicot piecas rezultatīvas piespēles.

Teits studējis un spēlējis basketbolu Ilinoisas koledžā. Pēc koledžas absolvēšanas 2017. gadā viņš pievienojās Kanādas basketbola vienībai Niagara River Lions, bet pērn pievienojās Somijas komandai.

"Teits ir gados jauns spēlētājs ar divus gadu pieredzi profesionālā basketbolā. Pagājušajā sezonā Somijā pierādīja, ka viņš var apvienot saspēlēs vadīšanu ar punktu gūšanu, ko mēs no viņa sagaidām arī Ventspilī. Komandas komplektācija turpinās, bet brīvu vietu komandā paliek aizvien mazāk, līdz ar to, pavisam drīz būsim gatavi uzsākt jauno sezonu," stāsta kluba valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Ventspils klubā šobrīd notiek aktīva komandas komplektācija, kur kopā ar galveno treneri Artūru Visocki- Rubeni tiek veidota jauna komanda 2019./2020.gada sezonai, gatavojoties cīnīties kvalifikācijas turnīram FIBA Čempionu līgā, kā arī Latvijas – Igaunijas basketbola līgas turnīram. Šobrīd spēkā esoši līgumi nākamai sezonai ir Mārcim Vītolam, Artūram Grīnbergam, Kristapam Ķilpam, Dāvidam Vīksnem, Jānim Bērziņam, Ronaldam Zaķim, Vladam Mikuļskim un Denisam Vikentjevam, kuriem pievienojies arī Jānis Kaufmanis, Linards Jaunzems un Klāvs Čavars.

Komanda kopīgus treniņus uzsāks augusta sākumā, plānojot piedalīties arī vairākos starptautiskos un vietējos pārbaudes spēļu turnīros pirmssezonā.

Ventspils sezonu sāks 26. septembrī, kad izbraukumā tiksies ar FIBA Basketbola Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas pārvarējušo komandu – savu valstu čempioniem Ungārijas Sombathejas Falco vai Rumānijas Oradejas CSM. Pirmo mājas spēli savā laukumā ventspilnieki aizvadīs 29. septembrī, kas būs atbildes spēle basketbola čempionu līgas kvalifikācijas otrajai kārtai par iekļūšanu regulārās sezonas pamatturnīrā.

Tikmēr Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola pastiprinājusies ar talantīgo spēka uzbrucēju Robertu Blumbergu, kurš ir viens no sava gadu gājuma labākajiem garā gala basketbolistiem Latvijā.

Ventspilī dzimušais Blumbergs ir 21 gadu vecs un 208 centimetrus garš spēka uzbrucējs, kurš pārstāvējis Latvijas jaunatnes izlases četros Eiropas čempionātos, būdams labākais cīnītājs zem groziem un viens no 1998. gadā dzimušo puišu komandas līderiem. Pēdējās divas sezonas basketbolists pavadīja ASV, spēlējot NCAA studentu čempionātā.

Latvijas jaunatnes izlašu rindās Blumbergam individuāli vissekmīgākais turnīrs padevās 2016. gadā, spēlējot Eiropas U-18 čempionātā. Spēka uzbrucējs izcēlās ar 16,5 punktiem un 9,8 atlēkušajām bumbām. Divus gadus iepriekš Blumbergs kļuva par Eiropas U-16 čempionāta sudraba medaļnieku. 2014. gada sasniegums ar Blumberga līdzdalību bija vēsturisks Latvijas jaunatnes basketbolā, jo tā ir pirmā un līdz šim vienīgā Latvijas puišu izlašu medaļa U-16 čempionātos. Šajā čempionātā Blumbergs spēlēja plecu pie pleca ar savas pozīcijas spēlētāju Rodionu Kurucu, kurš šobrīd spēlē NBA. Blumbregs ar 7,2 punktiem bija komandas ceturtais labākais punktu guvējs un labākais cīnītājs zem groziem ar 6,8 izcīnītām bumbām.

Ventspils Spars sporta skolas audzēknis pirms došanās pāri okeānam spēlēja arī Vācijas tobrīd Pro-B līgas klubā Artland Dragons. Tāpat basketbolists slīpējis meistarību Get Better Academy Prāgā. Studentu basketbola karjerā spēka uzbrucējs divus gadus pārstāvēja Lielā kanjona universitātes komandu. Kopumā NCAA čempionātā spēlētājs aizvadīja 54 spēles, vidēji mačā atzīmējoties ar 4,4 punktiem un 2,6 atlēkušajām bumbām. Īpaši atzīmējams Blumberga sniegums pirmajā gadā, kad ar 25 punktu spēli latviešu basketbolists sasniedza skolas pimgadnieku rekordu.

"Esmu sailgojies pēc basketbola un ar nepacietību gaidu jaunās sezonas sākumu. Cik sanācis Valmierā spēlēt jaunatnes līmenī, vienmēr bijuši pozitīvi iespaidi par apstākļiem basketbola spēlēšanai un pilsētu. Darīšu visu, kas manos spēkos, lai palīdzētu komandai izcīnīt uzvaras," klubs citē Blumberga teikto.

Šajā starpsezonā Valmieras vienība noslēgusi divu sezonu līgumu ar saspēles vadītāju Edmundu Elksni, kurš turpinās vest komandu uz priekš kā viens no tās līderiem. Tāpat groza apakšu turpinās stiprināt kluba sistēmā uzplaukušais centra spēlētājs Klāvs Dubults, kurš arī vienojies par sadarbību ar komandu uz nākamajām divām sezonām.

Tikmēr Jūrmala/Betsafe papildinājusi sastāvu ar Zviedrijas uzbrucēju Pjēru Hemptonu, kurš iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Lielbritānijas Basketbola līgas komandā Lesteras Riders. Pērn 28 gadus vecais basketbolists kļuva par Lielbritānijas čempionu un tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē.

Aizvadītajā sezonā zviedrs vidēji spēlēja guva 10,7 punktus, izcīnīja 5,3 bumbas zem groziem un veica 2,4 rezultatīvas piespēles.

Hemptons pārstāvējis Zviedrijas valstsvienību, jaunatnes izlases un spēlējis valsts studentu izlasē. Dzimtenē viņš pārstāvējis vairākas komandas.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi