Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspils uz divām sezonām pagarina līgumu ar Zaķi

Iepriekšējās sezonas OlyBet Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempione Ventspils uz divām sezonām pagarinājusi līgumu ar latviešu centra spēlētāju Ronaldu Zaķi.

Zaķis Ventspils komandai pievienojās 2006.gadā, bet pirms tam vairākus gadus bija arī Ventspils Augstskolas basketbola komandas audzēknis. Viņš uz īsu brīdi pievienojies VEF Rīga komandai, pēc tam devās leģionāra gaitās uz Slovēnijas komandu Ļubļanas Union Olimpija, bet 2016.gadā atkal atgriezās Ventspilī.

Zaķis kopā ar ventspilniekiem izcīnījis trīs Latvijas čempiona titulus un kļuvis arī par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu.

Pašlaik 31 gadu vecais centra spēlētājs pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā aizvadīja 35 spēles, vidēji spēlē gūstot 12 punktus, izcīnot sešas atlēkušās bumbas un atdodot vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt FIBA Basketbola Čempionu līgā vidēji spēlē bija rezultatīvs ar desmit punktiem, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un veica divas rezultatīvas piespēles.

"Ronalds ir ilggadējs kluba iedzīvotājs. Es uzskatu, ka profesionāls sportists var progresēt jebkurā vecumā. Ļoti labi zinām viņa iespējas un potenciālu, domāju, ka arī šajā komandas modelī pratīsim viņu izmantot. Esam pārliecināti, ka arī pats spēlētājs būs motivēts sasniegt augstus rezultātus kopā ar komandu," Ventspils citē komandas galvenā trenera Roberta Štelmahera teikto.

Ventspils komandu arī nākamajā sezonā vadīs Štelmahers, bet viņam asistēs Gints Fogels, Akselis Vairogs un Kaspars Rūmnieks. Šobrīd spēkā esoši līgumi uz gaidāmo sezonu ir Ronaldam Zaķim, Jānim Antropam, Jānim Bērziņam, Entonijam Bīnam, Ingum Jakovičam, Mārim Gulbim, Robertam Freimanim, Kristapam Ķilpam, Artūram Grīnbergam un Laurim Blauam.

Ventspils aizvadītajā sezonā finālsērijā ar 4-2 pārspēja VEF Rīga vienību, nodrošinot desmito Latvijas čempiontitulu.

Ventspilnieki trešo sezonu pēc kārtas spēlēs arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupā. Komandai A apakšgrupā tika ielozētā Bandirmas Banvit no Turcijas, Avelīno Sidigas no Itālijas, Ludvigsburgas MHP Riesen no Vācijas, Le Mans no Francijas un Vloclavekas Anwil no Polijas, bet vēl divas vienības pievienosies pēc trim kvalifikācijas kārtām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi