Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Warriors atkal zaudē Durantu, bet vēl neļauj Raptors kļūt par NBA čempioni

Goldensteitas Warriors komanda pirmdien svinēja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas piektajā spēlē, neļaujot Toronto Raptors izcīnīt savu pirmo čempiontitulu.

Warriors viesos uzvarēja ar 106:105 (34:28, 28:28, 22:22, 22:27), bet sērijā līdz četrām uzvarām vadībā ar 3-2 ir Raptors.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 31 punktu bija Stefans Karijs, bet 26 punktus guva Klejs Tompsons. Pēc vairāk nekā mēneša pārtraukuma laukumā atgriezās Kevins Durants, kurš gan otrajā ceturtdaļā atsvaidzināja traumu un pameta laukumu, līdz tam brīdim gūdams 11 punktus.

 

Toronto komandā ar 26 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Kavai Lenards, bet 18 punktus iemeta Kails Laurijs.

Jau no pirmajām minūtēm vadībā bija Warriors komanda, bet Raptors pirmās ceturtdaļas vidū veica izrāvienu 9:0, kas ļāva uz īsu brīdi atrasties priekšā. Tiesa, viesi ātri atguva vadības grožus un puslaika pārtraukumā devās ar sešu punktu pārsvaru (62:56).

Ceturtajā ceturtdaļā Warriors pārsvars sasniedza 14 punktus, taču ceturtā ceturkšņa otrajā pusē Raptors ar Lenarda gādību veica izrāvienu 10:2 un nokļuva vadībā jau ar sešiem punktiem (103:97). Uz to Warriors atbildēja ar trim "trejačiem", divus no tiem iemetot Tompsonam, bet vienu - Karijam. Pēc tam Kanādas komanda vairs neatspēlējās, viesiem svinot minimālu uzvaru.

Sērijas sestā spēle notiks ceturtdien Oklendā, bet, ja būs nepieciešams septītais mačs, tas norisināsies svētdien Toronto.

Raptors iekļuvusi savā vēsturē pirmajā NBA finālā, kamēr Warriors cer izcīnīt trešo titulu pēc kārtas un ceturto pēdējo piecu gadu laikā.

Toronto komanda NBA spēlē kopš 1995./1996.gada sezonas. Raptors izslēgšanas turnīrā spēlēja sesto sezonu pēc kārtas, iepriekšējās trīs nepārvarot Klīvlendas Cavaliers barjeru.

Pērn Goldensteitas Warriors otro gadu pēc kārtas kļuva par NBA čempioniem, finālsērijā ar 4-0 pieveicot Cavaliers.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi