Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Warriors treneris Džeksons: Biedriņš ir labā formā un smagi strādā

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Goldensteitas Warriors galvenais treneris Marks Džeksons uzskata, ka latviešu centra spēlētājs Andris Biedriņš šovasar nav tikai atpūties, bet gan labi pastrādājis.

Pagājušajā nedēļā vietējie mediji vēstīja, ka Warriors vienības bāzē jau pirms oficiālās treniņnometnes sākuma trenējas visi basketbolisti, izņemot Biedriņu, kurš, kā ierasts, jaunajai sezonai gatavojas individuāli.

Pirms treniņnometnes sākuma Džeksons veltīja kritiku Biedriņam, taču tagad Warriors galvenais treneris kļuvis piezemētāks savos izteikumos par latvieša sportisko formu.

"Nebiju satraucies par to, ka Biedriņš netrenējas. Problēma bija tajā, ka mēs zinājām, kur viņš ir, taču visi pārējie bija šeit, lai mācītos kombinācijas un konkurētu par vietu sastāvā," intervijā portālam mercurynews.com  atzina Džeksons. "Biedriņš ir pieaudzis cilvēks, un ne jau šī iemesla dēļ viņš sēdēs uz rezervistu soliņa."

Džeksons norādīja, ka šobrīd Biedriņš pievienojies komandas treniņiem un dara ļoti labu darbu. "Viņš ir pierādījis, ka vasarā nav tikai sēdējis mājās un atpūties. Andris ir labā formā un ļoti smagi strādā."

Paredzams, ka Biedriņš cīnīsies par otrā centra vietu ar Festusu Ezeli no Nigērijas, jo Warriors komandas sākumsastāvā šajā pozīcijā dosies austrālietis Endrjū Boguts, kurš gan pašlaik turpina atkopties no potītes traumas.

Tiesa, Džeksons atzinis, ka Biedriņš vai Ezeli laukumā varētu doties arī sākumsastāvā, ja Boguts sezonas sākumā vēl nebūs atveseļojies no savainojuma.

"Biedriņš ļoti labi cīnās aizsardzībā un zina, kā jāspēlē šajā līmenī. Ezeli vēl mācās, tomēr viņi abi var doties pamatsastāvā, ja Boguts nebūs pilnībā atguvies no traumas," norādīja Džeksons.

Jau vēstīts, ka septembra vidū Warriors komandas vadība atzina, ka uz Boguta palīdzību cer jau no gaidāmās sezonas pirmās spēles.

Savainojumu nomocīto austrāliešu centra spēlētāju Warriors komanda ieguva martā, kad veica vērienīgu maiņas darījumu, uz Milvoki Bucks aizmainot Montu Elisu, kā arī garos spēlētājus Ekpi Jūdo un Kvami Braunu.

Boguts 2005.gada NBA jauno spēlētāju draftā tika izvēlēts ar pirmo numuru, tomēr pagājušajā sezonā viņš piedalījies tikai 12 spēlēs, jo 25.janvārī lauza potīti. Pirms tam viņš 2010.gadā pārcieta rokas un elkoņa operāciju, bet pagājušā gada aprīlī vēl vienu elkoņa operāciju.

"Mēs sagaidām, ka Boguts no potītes lūzuma būs pilnībā atkopies uz sezonas pirmo maču," septembrī ASV medijiem atklāja Warriors ģenerālmenedžeris Bobs Maijerss. "Šobrīd es tikai prognozēju, taču viss norāda uz to, ka tas ir iespējams. Tomēr, ja viņam būs nepieciešams ilgāks atveseļošanās laiks, mēs gaidīsim."

Pirmssezonas pārbaudes mačos 27 gadus vecā Boguta spēles laiks tiks limitēts.

Savukārt Biedriņš pēdējo trīs sezonu laikā savainojumu dēļ kopsummā izlaidis 91 spēli, bet aizvadītajā sezonā latvietis uzrādīja personīgo statistikas rādītāju antirekordu, laukumā vidēji pavadītajās 15,7 minūtēs gūstot vidēji 1,7 punktus un izcīnot 3,7 atlēkušās bumbas.

Pagājušās sezonas NBA regulārā čempionāta Rietumu konferences noslēguma kopvērtējumā Warriors ar 23 uzvarām 66 spēlēs ieņēma 13.vietu, neiekļūstot izslēgšanas spēļu turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi